نیاز به تبلیغ صحیح دین متناسب با درک جوانان داریم

رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن با اشاره به اینکه نمی‌توان با زور و جبر جوانان و دانشجویان را به دین، قرآن و مفاهیم قرآنی علاقه‌مند کرد، تأکید کرد: به تبیین و تبلیغ صحیح متناسب با نیاز و درک جوانان نیاز داریم، چرا که در پایان انتخاب‌گر مسیر سعادت یا شقاوت دانشجوست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت‌الاسلام محمدصادق یوسفی‌مقدم رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم در گفتگو با ایکنا، اظهار کرد: قرآن کتاب هدایت و تربیت است و از راه‌های انس با این کتاب مقدس، قرائت روزانه و مستمر است که انسان را با بخشی از مفاهیم آن آشنا می‌کند.


وی افزود: می‌توان در آیات قرآن تدبر و تأمل کرد و حتی به تفاسیر برای فهم بیشتر آن مراجعه کرد تا پیام آیات را بفهمیم و نکات آن را استخراج کنیم.


وی با اشاره به اینکه باید با قرائت روزانه و تدبر در آیات قرآن پیام‌های آن را به دست آورد و به آن عمل کرد، ادامه داد: دانشجویان و جوانان مسلمان می‌توانند قرآن را موضوعی قرائت کنند یا نیاز و مسئله‌ای را که برایشان به وجود آمده به قرآن عرضه کنند و پاسخ آن را قرآن دریافت کنند. البته در این میان نیاز به راهنما و استاد دارند که راه پاسخ‌یابی از قرآن را به دانشجویان آموزش دهد.


این استاد حوزه علمیه تصریح کرد: باید اساتید دانشگاه در راستای جذب دانشجویان به قرآن تلاش بیشتری کنند و خودشان به پاسخ‌یابی نیازهای امروز از قرآن، اصول صحیح قرائت قرآن و درک مفاهیم آن مسلط باشند تا تعابیر ناصحیح و نامعقول در باب فرمایش قرآنی نداشته باشند و بتوانند به خوبی پاسخگوی سؤالات و شبهات دانشجویان باشند. لازم است هر چه بیشتر در اشاعه فرهنگ دینی و قرآنی با توجه به مضامین عالی قرآنی همت گماریم و از انحراف جوانان به سمت مسائل کاذب جلوگیری کنیم.


رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم گفت: امروزه ما در محیط و شرایطی قرار داریم که فضای مجازی با تبلیغات و جاذبه‌های زیاد جوانان را به سمت‌وسوی خودش می‌کشاند و اساتید و علما باید این فضا را برای دانشجویان و جوانان تبیین کنند تا دانشجویان با تفکر و تعقل در این فضاها ورود کنند و بهره درست از آن ببرند.


وی با تأکید بر اینکه نمی‌توان با زور و جبر جوانان و دانشجویان را به دین، قرآن و مفاهیم قرآنی علاقه‌مند کرد و در این میان نیاز به تبیین و تبلیغ صحیح متناسب با نیاز و درک جوانان داریم چرا که در پایان انتخاب‌گر مسیر سعادت یا شقاوت باید دانشجو باشد، بیان کرد: مسئولان فرهنگی قصور و یا کوتاهی‌هایی نسبت به قرآنی‌شدن فضای دانشگاهی کشور دارند و باید در این راستا تلاش بیشتری داشته باشند و مساجد دانشگاه را که قطب معنوی دانشگاه است در این راستا فعال‌تر کنند و از آن بهره بیشتری بگیرند؛ البته در جامعه نیز آن ظرفیت و جایگاه واقعی قرآن بروز و ظهور پیدا نکرده است و نیاز به فعالیت بیشتری داریم.


حجت‌الاسلام یوسفی‌مقدم با اشاره به اینکه دانشجویان می‌توانند از پرتال قرآنی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم به صورت آنلاین استفاده کنند، گفت: پاسخ‌گویی به شبهات به صورت رایگان در این پرتال برای مخاطبان انجام می‌شود.


| شناسه مطلب: 98633




جوانان تبلیغ دین



نظرات کاربران