برنامه‌های مذهبی حرم به فضای مجازی منتقل شدند

حرم علی‌بن حمزه(ع) یکی از فعال‌ترین حرم‌های مطهر استان فارس در عرصه فعالیت‌های جهادی است. فعالیت‌های این حرم مطهر در ایام شیوع کرونا تعطیل نشدند بلکه کارگاه‌های تولید اقلام بهداشتی در آن راه‌اندازی شد. ضمن اینکه برنامه‌های مذهبی حرم مطهر نیز به فضای مجازی منتقل شده‌اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، بعد از شیوع ویروس کرونا در کشورمان، تمام اماکن مذهبی اعم از مساجد، حسینیه‌ها، بقاع متبرکه و غیره و همچنین اجتماعات مختلف مذهبی و غیرمذهبی تعطیل شدند، اما مریدان و عاشقان خاندان عصمت و طهارت(ع) حتی در این شرایط دست از تلاش برای خدمت به خلق برنداشتند و از هیچ تلاشی در این راه فروگذاری نکردند.


چنانچه در اخبار روزانه و متعدد می‌خوانیم بعد از تعطیل شدن بقاع متبرکه و مساجد، گروه‌های جهادی این اماکن مذهبی بیکار ننشسته و به یاری مدافعان سلامت آمدند. هر کسی سعی می‌کند به نحوی در این راه تلاش کند.


به‌عنوان مثال حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) بعد از تعطیلی، با راه‌اندازی قرارگاه سلامت و تشکیل کارگروه‌های متعددی ذیل این حرم مطهر به کمک مدافعان سلامت شتافته‌اند یا گروه‌های جهادی وابسته به حرم مطهر حضرت سیدعلاءالدین حسین(ع)، شاه داعی الی‌الله و غیره نیز به‌صورت روزانه کارهای مستمری در ضدعفونی کردن معابر و اماکن عمومی دارند.


در این میان گروه‌های جهادی حرم مطهر حضرت علی‌بن حمزه(ع) یکی از گروه‌هایی است که در این شرایط به‌صورت شبانه‌روزی و به‌صورت شیفت‌بندی برای کمک به حفظ سلامت جامعه فعالیت می‌کند. البته حرم علی‌بن حمزه(ع) یکی از فعال‌ترین حرم‌های مطهر استان فارس در عرصه فعالیت‌های جهادی است؛ به‌طوری که فعالیت‌های این حرم مطهر در طول سال و در هر مناسبتی پیوسته و مستمر ادامه دارد.


به غیر از برپایی مراسم‌های مناسبت‌های مذهبی در طول سال و ایام اعیاد و موالید و شهادت‌های اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و همچنین برپایی مراسم‌های مختلفی نظیر یادواره‌های شهدا، بزرگداشت علما و بزرگان شیراز و غیره، این حرم مطهر در بحث خدمت‌رسانی به محرومان و توزیع بسته‌های ارزاق، انجام اقدامات فرهنگی برای جذب گردشگران خارجی، برپایی موکب‌های پذیرایی از مردم در مناسبت‌هایی نظیر شهادت سردار دل‌ها، ایام اربعین و غیره ید طولایی دارد.


محمدحسین نصرنیا، مدیر حرم مطهر حضرت علی‌بن حمزه(ع) در باره فعالیت‌های این حرم مطهر گفت: بعد از تعطیلی بقاع متبرکه، بنا بر راه‌اندازی کارگاه تولید اقلام بهداشتی در این حرم مطهر کردیم که هم‌اکنون بیش از ۱۰ روز است که کارگاه تولید ماسک در این حرم مطهر در حال فعالیت است.


 


تولید روزانه ۵ هزار ماسک و ۴ هزار محلول در کارگاه حرم  


وی با بیان اینکه در این کارگاه روزانه قریب ۵ هزار ماسک تولید می‌شود، افزود: این کارگاه در دو شیفت کاری فعالیت می‌کند که در هر شیفت کاری بیش از ۳۰ نفر اعم از آقایان و بانوان مشغول به فعالیت هستند.


نصرنیا همچنین از تولید محلول ضدعفونی کننده در این حرم مطهر نیز خبر داد و گفت: چند روزی است که کار تولید محلول ضدعفونی‌کننده دست نیز در این حرم مطهر آغاز کردیم که توانایی تولید روزانه ۴ هزار بطری ۱۲۰ میلی‌لیتر در این کارگاه وجود دارد.


مدیر حرم مطهر حضرت علی‌بن حمزه(ع)  اظهار کرد: علاوه بر این‌ها گروه‌های جهادی حرم مطهر با در اختیار داشتن دو پمپ خودرویی سمپاش و ۱۰ پمپ دستی ‌به‌صورت روزانه و مستمر مناطق مختلف نزدیک به حرم مطهر علی‌بن حمزه(ع) را ضدعفونی می‌کنند.  


 


توزیع اقلام بهداشتی در مناطق حاشیه‌ای شیراز


وی به نحوه توزیع این اقلام بهداشتی نیز اشاره کرد و گفت: این محلول‌ها و ماسک‌ها بیشتر در مناطق محروم و حاشیه‌نشین شیراز نظیر بلوار اتحاد، وزیر آباد و غیره به‌صورت رایگان میان مردم توزیع می‌شوند.  


نصرنیا در خصوص گروه‌های جهادی که در این فعالیت‌ها همراهی دارند نیز گفت: این کارگاه‌های تولید اقلام بهداشتی به‌همت گروه جهادی حرم مطهر علی‌بن حمزه(ع) همراه با گروه جهادی عشاق‌الرقیه(س) فعالیت می‌کنند که این گروه‌های جهادی همگی ذیل قرارگاه هماهنگی حضرت زینب(س) که خود متشکل از ۶۰ گروه جهادی بوده و دبیرخانه آن در حرم مطهر مستقر است، هستند.  


 


برنامه‌های مذهبی حرم به فضای مجازی منتقل شدند


مدیر حرم علی‌بن حمزه(ع) شیراز در ادامه در پاسخ به اینکه آیا برنامه‌های مذهبی این حرم مطهر در ایام شیوع کرونا تعطیل شده است، گفت: خیر؛ ما تلاش کردیم تا برنامه‌های مذهبی خود را در این ایام به فضای مجازی منتقل کنیم،  به‌عنوان در ایام ماه رجب و در تمام مناسبت‌ها برنامه‌های مذهبی و همچنین قرائت دعای هفتم صحیفه سجادیه را به‌صورت لایو از نرم‌افزار ایسنتاگرام پخش کردیم و این کار را در شب‌های ماه شعبان با پخش مناجات شعبانیه ادامه خواهیم داد.


وی بیان کرد: هر شب با یکی از مجموعه‌های هیئات مذهبی برنامه‌ریزی می‌کنیم تا برنامه لایو خود را اجرا کنیم که این برنامه‌ها بستگی به مناسبت‌ها شامل دعاخوانی، مولودی‌خوانی، مداحی و سخنرانی مذهبی به‌صورت کوتاه است.


نصرنیا در پایان آدرس فضای مجازی که در آن هر شب مناجات شعبانیه به‌صورت لایو پخش می‌شود را اعلام کرد و گفت: علاقه‌مندان جهت استفاده از این برنامه معنوی می‌توانند به صفحات @oshagh_alroghayeh_shiraz و @aliebnehamze در نرم‌افزار ایسنتاگرام مراجعه کنند.




مطالب مرتبط

نظرات کاربران