تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «عصرهای کریسکان» فرصتی برای توجه به کردستان است

دبیر سلسله نشستهای کردستان فرهنگی با اشاره به تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب عصرهای کریسکان، گفت: این مهم فرصتی برای مورد توجه قرار دادن کردستان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، اسماعیل احمدی در پنل تخصصی آموزش زبان کردی در دانشگاه کردستان، دستاوردها و دورنمای آن، از سلسله نشستهای دهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت در کردستان و انتشار تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «عصرهای کریسکان» که در سالن اندیشه پردیس سینمایی بهمن سنندج برگزار شد، اظهار کرد: زبان کردی ثروت ملی و کردستان استان فرهنگی است امید است در برنامه ششم دولت و مجلس بخشی از برنامهها و راهبردها را به این مهم اختصاص دهند.
احمدی با اشاره به اینکه کردستان از سوی مقام معظم رهبری استان فرهنگی نامگذاری شده است، افزود: فرهنگ بخشها و حوزههای زیادی را دربرمیگیرد، ضرورت دارد حوزههای مختلف فرهنگی با همکاری و مشارکت هم در راستای توسعه فرهنگی استان تلاش کنند.
وی با اشاره به اینکه کتاب و موضوع فرهنگی پیوندی ناگسسته با فرهنگ کردها دارد، گفت: مقام معظم رهبری نیز به فرهنگ کردستان توجه ویژهای دارند و مقوله کتاب و ایثارگریهای کردها را مورد حمایت قرار دادهاند.
احمدی با اشاره به تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب عصرهای کریسکان اظهار کرد: این مهم فرصتی برای مورد توجه قرار دادن کردستان است.
یدالله پشابادی استاد دانشگاه کردستان نیز زبان کردی را شامل واژگان غنی و پشتوانهای برای زبان ملی دانست و گفت: تنوع فرهنگی و زبانی ایران گنجینهای بینظیر و میراث ملی ارزشمندی است که طی قرنها به ما رسیده است.
وی با اشاره به اینکه برای جایگزینی برخی اصطلاحات بیگانه میتوان از واژگان کردی بهره گرفت، اظهار داشت: رشته زبان و ادبیات کردی سال ۹۴ در دانشگاه کردستان کلید خورد و این رویداد نقطه عطفی در حوزه آموزش عالی است.
این استاد دانشگاه افزود: گنجاندن رشته زبان کردی در دانشگاه کردستان منجر به همبستگی بیشتر و اقشار مختلف، اعتماد عمومی جامعه و نیز توجه بیشتر فرهنگیان و فرهیختگان جامعه به زبان کردی میشود.
پشابادی گفت: مهاجرت دانشجویان برای فراگیری زبان کردی به کشورهای ترکیه و عراق نگرانیهای از جمله تاثیرات فرهنگی بدنبال دارد.
وی خواستار گنجاندن رشته زبان و ادبیات کردی در دانشگاهها شد تا دانشجویان دلسرد نشوند.