حجت‌الاسلام علی پروانه:

تحصیلات و توقعات زائران افزایش یافته است/ ارتقای کمی و کیفی روحانیون کاروان‌ها

مدیر جذب و سازماندهی معاونت فرهنگی بعثـه‌ مقام معظم رهبری از جذب نیروهای فرهنگی جدید برای اعزام، همراه با کاروان‌های زیارتی خبر داد و گفت: تحصیلات و توقعات زائران افزایش و سن زائران کاهش یافته است.

حجت‌الاسلام علی پروانه، مدیر جذب و سازماندهی معاونت فرهنگی بعثـه‌ مقام معظم رهبری در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به جذب نیرو از سوی معاونت فرهنگی بعثه بر اساس نیازهای فرهنگی در حوزه های عتبات، عمره و حج، گفت: نیروهایی که عضو بعثه هستند و به عنوان روحانی، معین، معینه و مداح کاروان‌های عتبات، عمره و حج همراه کاروان‌ها به عراق و عربستان اعزام می‌شوند، به تناسب شرط سنی بازنشسته می‌شوند و نیاز است نیروهای جدید جذب شود


وی با اعلام این مطلب که نیروها بر اساس پیش‌بینی میزان اعزام‌ها جذب می‌شوند، گفت: سال گذشته آزمون جذب معینه (بانوان طلبه اعزامی به عمره و حج برای پاسخگویی به سؤالات بانوان و کمک به آنها در انجام اعمال) برگزار شد اما نیاز استان‌ها تأمین نشد، بر همین اساس در سال جاری نیز آزمون جذب معینه را برگزار کردیم تا کمبود ۲۱۲ معینه در استان‌ها مرتفع شود.


حجت‌الاسلام پروانه ادامه داد: معینه‌ها پس از قبولی در آزمون دوره آموزشی را طی و در چرخه اعزام‌ها قرار می‌گیرند.


وی در پاسخ به این سؤال که چه تعداد معینه عمره و حج تمتع در کشور داریم، گفت: حدود هزار و ۲۰۰ نفر در حال حاضر معینه داریم که با اجرای طرح پالایش افرادی که توانمندی لازم را نداشتند از چرخه اعزام‌ها حذف شدند و نیروهای جدید در حال جذب هستند.


مدیر جذب و سازماندهی معاونت فرهنگی بعثـه‌ مقام معظم رهبری با اشاره به افزایش تحصیلات و کاهش سن زائران حج و عمره، از افزایش توقع و مطالبات زائران از روحانیون و معینه‌ها سخن گفت و اعلام کرد: تحصیلات زائران نسبت به سال‌های گذشته رشد کرده و سطح توقع زائران از ارائه مطالب افزایش یافته است. از سوی دیگر درصد سنی زائران نسبت به گذشته کاهش یافته و به همین دلیل در آزمون‌های جدید همه داوطلبان حتماً باید تحصیلات سطح سه حوزه را داشته باشند.


وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به تعطیلی سفرهای مذهبی چه اقداماتی برای ارتقای علمی روحانیون کاروان‌های زیارتی طی دو سال اخیر صورت گرفته است؟ گفت: سال ۹۴ پس از حادثه منا و عدم برگزاری حج ۹۵ از فرصت تعطیلی حج برای به روز کردن نیروی انسانی استفاده کردیم. طرح پالایش مداحان، شایسته‌سازی روحانیون عتبات و طرح پالایش معینه‌ها نیز برگزار شد.


حجت‌الاسلام پروانه افزود: تمامی اقداماتی که در حوزه نیروی انسانی خادمان فرهنگی نیاز بود از جمله بحث دیجیتالی کردن پرونده‌ها، آموزش‌هایی که نیاز داشتند و جذب نیروی انسانی مورد نیاز نیز صورت گرفت و ۳۰ مهرماه آزمون ارتقای روحانیون عتبات به عمره در هفت حوزه امتحانی برگزار می‌شود.


وی با تأکید بر استفاده بهینه از فرصت تعطیلی عمره و حج، اعلام کرد: تمام آئین‌نامه‌های معاونت فرهنگی براساس اقتضائات به‌روزرسانی شده و در صورت آغاز به کار عمره و عتبات عالیات آمادگی کامل برای اعزام روحانی و مداح همراه با کاروان‌ها را داریم.


حجت‌الاسلام پروانه در خصوص تأمین روحانی و مداح برای کاروان‌های زیارتی غیرمجاز، گفت: سازمان حج و زیارت در زمینه اعزام زائران به سفرهای زیارتی نقش حاکمیتی دارد و در صورتی که کاروان‌های غیر مجاز را قانونمند کند، آمادگی داریم مداح و روحانی مورد نیاز این کاروان‌ها را نیز تأمین کنیم.


وی افزود: در حال حاضر ۱۲ هزار روحانی و سه هزار مداح برای اعزام به عتبات عالیات آماده به اعزام داریم. از سوی دیگر طلاب فاضلی در حوزه‌های علمیه حضور دارند که می‌توان آنها را جذب کرد.


حجت‌الاسلام پروانه در پایان گفت: طی چند سال اخیر نیز جذب خاص داشتیم که ویژه اساتید سطوح عالی و اساتید دانشگاه بود و تعداد قابل توجهی از اساتید حوزه علمیه، مبلغان برجسته و اساتید دانشگاه را به عنوان روحانی عتبات جذب کردیم. یعنی در تأمین نیروی انسانی و اعزام‌ها مشکلی نخواهیم داشت.




مطالب مرتبط

نظرات کاربران