نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت:

راه‌اندازی مدرسه حج در خراسان جنوبی پیگیری می‌شود

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی گفت: به دنبال راه‌اندازی مدرسه حج برای برادران اهل سنت در خراسان جنوبی هستیم.

حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب روز چهارشنبه (27 بهمن ماه) در نشست با روحانیون و کارگزاران حج و زیارت خراسان جنوبی در بیرجند با اشاره به اینکه مدارس حج برای برادران اهل سنت در برخی مناطق کشور ایجاد شده است، گفت: بررسی‌ها در حال انجام است که با توجه به جمعیت استان‌های خراسان جنوبی و خراسان رضوی یک یا ۲ مدرسه حج داشته باشیم.


وی افزود: کاروان‌های شیعه و اهل سنت درخصوص بهره‌برداری از امکانات یکنواخت هستند و به همه شهروندان جمهوری اسلامی باید در برنامه‌ها توجه شود.


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اضافه کرد: چارچوب‌های قانونی برای ارتقای روحانیون عتبات عالیات به حج وجود دارد و با توجه به ضوابط و چارچوب‌ها داشتن مدرک را نمی‌توان نادیده گرفت اما امکان معادل‌گیری در این زمینه وجود دارد.


وی گفت: البته این اقدام هم نیازمند بررسی و کار کارشناسی است و موضوع را پیگیری خواهیم کرد.


حجت الاسلام و المسلمین نواب با اشاره به اینکه ممنوعیت نقل و انتقال فیش حج در استان‌های مختلف، فلسفه اجرایی و اداری دارد، افزود: زمانی که می‌خواهیم برای حج برنامه‌ریزی کنیم باید بدانیم چه تعداد کاروان به این استان داده شود و برای اینکه کارها را با یک چارچوب قانونی انجام داد این موضوع را ممنوع کردند تا مشکلی برای کارگزاران هم پیش نیاید اما مسائل و مشکلات مطرح شده در این نشست پیگیری می‌شود.


وی گفت: ما به دنبال دریافت مشکلات برای بررسی و حل آنان هستیم. گفته می‌شود که حق‌الزحمه شرکت‌های خدماتی و زیارتی در چند سال گذشته تغییر نکرده و حق‌الزحمه آنان تکافوی مخارج آنان را نمی دهد که یک حقیقت است.


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: از آن طرف اگر این حق‌الزحمه افزایش یابد، باید با آزادبرها رقابت شود که این افزایش حق‌الزحمه بر روی سرانه زائر هم اثر می‌گذارد.


وی با بیان اینکه کاهش سطح خدمات به زائران، حق‌الناس است گفت: وظیفه ما خدمتگزاری به زائر و جامعه است و شاید در برخی شرایط رضایت زائرین بیشتر و در برخی شرایط کمتر باشد اما دیدگاه، روحیات و تقاضاهای افراد در دریافت خدمت در شرایط مساوی هم فرق می‌کند.


حجت الاسلام والمسلمین نواب درخصوص افزایش سن مدیران کاروان‌ها گفت: این موضوع در دوران کرونا مورد ارزیابی قرار نگرفته و بعد از این دوران ارزیابی خواهد شد، همچنین بیش از ۲۰۰ نفر از روحانیون و دست‌اندرکاران سازمان حج و زیارت در دوران کرونا فوت کردند و بعثه مقام معظم رهبری از این بابت خسارت دید.


مدیر حج و زیارت خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: خراسان جنوبی با وجود محرومیت از لحاظ زیارتی به تناسب جمعیت، سومین استان کشور بعد از یزد و قم است.


ابوالفضل نوفرستی افزود: با توجه به محدودیت‌ها با همکاری خراسان رضوی و خراسان شمالی، زائران استان از مشهد به عتبات عالیات اعزام می‌شوند.


وی با اشاره به فعالیت ۴۰ دفتر زیارتی در خراسان جنوبی و هزار و ۴۰۰ کارگزار زیارتی گفت: با وجود محرومیت و محدودیت‌ها مردم استان عشق وافری برای سفر به عتبات عالیات دارند.


مدیرعامل شرکت مرکزی خدمات زیارتی خراسان جنوبی هم گفت: هزینه‌های جابه‌جایی و نقل و انتقال فیش‌های حج تمتع در استان تقریبا ۲ برابر سایر استان‌ها است.


علی جلیلی افزود: با توجه به تقیدات مردم استان و استقبال مردم از سفرهای زیارتی این افزایش قیمت برای زائران مشکلاتی را به همراه دارد و با توجه به یک سری قوانین حج و زیارت خواستار پیگیری در زمینه تسهیل انتقال فیش‌های تمتع از دیگر استان‌ها هستیم.


همچنین در این نشست چند تن از مسئولان کاروان‌ها و روحانیون به بیان مسائل و مشکلات موجود از جمله نبود نقل و انتقال فیش حج در استان، درخواست راه‌اندازی مدرسه ویژه روحانیون اهل سنت، مشکلات دفاتر زیارتی و آسیب دیدن دفاتر در۲ سال شیوع کرونا، پرداخت تسهیلات به دفاتر زیارتی برای جبران هزینه‌های سفرهای زیارتی، پرداخت تسهیلات به زائران و روشن شدن وضعیت سفر دانشجویان به سفرعمره پرداختند.


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی امروز در سفر به خراسان جنوبی با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بیرجند نیز دیدار و در نشست کمیته اربعین استان هم شرکت کرد.