سفارش مؤکد قرآن بر پرهیز از کفران نعمت
معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری گفت: قرآن کریم در جاهای مختلف به ما تذکر می دهد که کفران نعمت نکنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجتالاسلام و المسلمین سیدحسین رکن الدینی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری روز دوشنبه (16 خرداد ماه) در جلسه تواصی به حق که با حضور کارکنان و کارمندان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در محل نمازخانه این مجموعه برگزار شد، در ادامه مباحث گذشته به ضرورت پرهیز از ناسپاسی و کفران نعماتی که خداوند متعال به بنده خویش اعطا کرده است، پرداخت.
وی با اشاره به این آیه از سوره مبارکه والعادیات که می فرماید؛ ان الانسان لربه لکنود، اضافه کرد: خداوند در این آیه شریفه تأکید دارد که همانا انسان در برابر نعمتهای پروردگارش بسیار ناسپاس و بخیل است. در واقع برای واژه «کنود» 15 معنا بیان شده که ریشه همه آنها بخل ورزی و ناسپاسی است.
حجت الاسلام رکنالدینی با اشاره به آیات قرآن کریم اظهار کرد که انسان کاملاً بر نفس خویش آگاه و بصیر هست و در واقع خودش می داند که ناسپاس است و به همین علت است که خداوند متعال در آیه 152 سوره مبارکه بقره می فرماید؛ «فاذکرونی اذکرکم واشکروالی و لاتکفرون» و به بنده اش تأکید می کند که کفران نعمت نکند.
وی در توصیف اشکال مختلف ناسپاسی گفت: گاهی انسان در فکر و ذهن خود ناسپاسی می کند؛ گاهی با زبان و گفتار، کفران نعمت دارد و توجه ندارد که ناسپاس است و گاهی نیز در مقام فعل و رفتار خود کفران نعمت می کند.
معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری ازجمله ناسپاسی ها نسبت به نعمات خداوندی به نعمت سلامتی اشاره کرد که معمولاً انسان تا به عارضهای گرفتار نیاید، قدر آن را نمی داند و افزود: بنده معمولاً هرآنچه که خدا به وی عطا کرده را نمی بیند اما گاهی ناسپاس موارد ناچیزی می شود که دل خودش خواسته و به دست نیاورده و یا خدا از روی حکمت به وی عطا نکرده است.
وی در خصوص علت بخلورزی و ناسپاسی انسان به این فرمایش از مرحوم علامه طباطبایی اشاره کرد که ایشان بی توجهی به حقالناس، حقالله و نیز انفاق را در تبدیل شدن انسان به فردی ناسپاس بسیار موثر می دانست.
حجت الاسلام رکنالدینی چهار عامل آرزوهای بلند، جهل نسبت به نعمات الهی، غفلت از یاد خدا و دنائت و پستی انسان را از جمله علل اصلی اینکه انسان کفران نعمت میکند، برشمرد.