مراسم بدرقه خانواده های معظم شهدا و ایثارگران به حج تمتع 1401 در استان اردبیل برگزار شد
مراسم بدرقه خانواده های معظم شهدا و ایثارگران به حج تمتع 1401 امروز شنبه در استان اردبیل برگزار شد.
مراسم بدرقه خانواده های معظم شهدا و ایثارگران به حج تمتع 1401 امروز شنبه 21 خردادماه به همت معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با حضور تعدادی از خانواده های شهدا و ایثارگران و خانواده های شهدای منای استان اردبیل برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالله بیدار مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در استان اردبیل که سخنران ویژه این همایش بود ضمن تبریک میلاد مسعود امام رضا علیه السلام با اشاره به حدیث سلسله الذهب از امام رضا علیه السلام گفت: گرچه کعبه قبله و مطاف مسلمین و بهترین نقطه روی زمین است و دارای فضایل و برکات زیادی است؛ اما همه این مزایا و ویژگی ها بدون اعتقاد به ولایت و امامت ارزشی نخواهد داشت و حج بدون ولایت حج جاهلی خواهد بود.
وی افزود:امام باقر علیهالسلام به مردمى که گرد کعبه طواف مىکردند نگاه کرد و فرمود: در زمان جاهلیت (هم) این گونه طواف مىکردند: در حقیقت، مردم مأمورند که گرد آن طواف کنند و سپس سوى ما بیایند و مراتب ولایت و دوستى خود را به اطلاع ما برسانند و یارى و حمایت خود را نسبت به ما اعلام کنند. حضرت آن گاه این آیه را قرائت فرمودند: «فَاجعَل أفئِدَةً مِنَ النّاسِ تَهوی إلَیهِم « خدایا دلهاى برخى مردم را به سوى آنان گرایش ده» .
بیدار در بخشی از سخنان خود با بیان حدیث دیگری از امام باقر علیه السلام گفت: در روایتی دیگر از این امام معصوم آمده است که فرمودند: إِنَّمَا أُمِرَ اَلنَّاسُ أَنْ یَطُوفُوا بِهَذِهِ اَلْأَحْجَارِ ثُمَّ یَنْفِرُوا إِلَیْنَا فَیُعْلِمُونَا وَلاَیَتَهُمْ وَ یَعْرِضُوا عَلَیْنَا نَصْرَهُمْ. یعنی: همانا مردم مامور شدند که نزد این سنگها(کعبه)آیند و گرد آن طواف کنند. سپس نزد ما آیند و ولایت خود را نسبت بما اعلام دارند.
مسئول دفتر نمایندگی بعثه رهبری در اردبیل خاطر نشان کرد: از روایات متعدد دیگر نیز مستفاد میشود که کعبه بدون ولایت سنگی بیش نیست و طواف دور آن مثل طواف دور سنگ است و شاید رمز تولد حضرت علی علیه السلام در درون کعبه همین باشد که کعبه با ولایت پیوند عمیق دارد و هر کس با صاحبخانه کاری داشته باشد باید از طریق خانه زاد وارد بشود و در همین راستا پیامبر مکرم اسلام هم در حج الوداع با نزول آیه 67 سوره مائده که می فرماید:«یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللّهَ لاَ یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ» متذکر امر منیع ولایت شدند.
بیدار افزود: با توجه به آیات و روایات ذکر شده، حج با ولایت و رهبر آسمانی پیوند عمیقی دارد و بر اساس این آیه کریمه، اگر رسالت بدون ابلاغ ولایت هیچ است؛ حج بدون اعتقاد به ولایت نیز هیچ و کعبه هم بدون ولایت هیچ و سنگی بیش نخواهد بود.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه امنیت و اقتدار خودمان را مدیون شهدا و ایثارگران عزیزمان هستیم از زائرین بیت الله الحرام خواست که در دعاهای خود شهدا و امام شهدا و جانبازان و ایثارگران عزیز مان را نیز فراموش نکنند و در طول حضور در سرزمین وحی به دنبال معشوق همه عارفان و زاهدان و امیرالحاج واقعی یعنی امام زمان علیه السلام باشند و ابراز امیدواری کرد که زائرین در صحت و سلامت با حجی مقبول و سعیی مشکور به میهن عزیزمان ایران برگردند.
در ابتدای این مراسم آقای داور نوری مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ضمن تبریک میلاد امام رضا علیه السلام گفت: از استان اردبیل 13 خانواده از مجموعه خانواده های شهدا و ایثارگران استان اردبیل به عنوان سفیران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.
وی در ادامه از زائرینی که توفیق تشرف می یابند خواست که بعد از چندین سال انتظار این توفیق به آنها دست داده است؛ لذا باید فرصت محدود این سفر معنوی را غنیمت شمارند و از تلف کردن اوقات شریف خود در بازارگردی ها به شدت بپرهیزند چراکه اجناس مشابه که در بازارهای آنجا وجود دارد و بهتر از آن نیز در کشورمان با کیفیت و قیمت مناسب تر پیدا می شود ولی آن فرصت های معنوی در طول عمر شاید بیش از یک بار به انسان دست ندهد.
در پایان مراسم بعد از اقامه نماز ظهر و عصر از میهمانان با صرف نهار پذیرایی شد.