تبیین معارف ارائه شده در زیارت نامه های ائمه هدی

سخنران بعثه مقام معظم رهبری در کربلا به تبیین فلسفه زیارت امام حسین و بقیه ائمه (علیهم السلام) پرداخت

به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی حج از کربلای معلی؛ حجت‌الاسلام والمسلمین حسنی قمی در روز یکشنبه (12 تیرماه) در مراسم حرم مطهر حسینی، در سخنانی به بیان معارف ارائه شده در زیارتنامه امام حسین پرداخت.  


سخنران بعثه مقام رهبری در کربلای معلی با استناد به زیارتنامه امام  حسین (ع) گفت:
همه سخنرانی ها و خطبه های ائمه با حمد و ثنای الهی آغاز می شود که به نظر می رسد جهت عمده این انتخاب، توجه دادن بندگان خدا به این مطلب است که سختی های دنیا برای همه اولیاست


وی ادامه داد: امام حسین(ع) نزدیک غروب تاسوعا و پس از آنکه از طرف دشمن مهلت داده شد، در میان افراد بنى هاشم و یاران خویش قرار گرفته در خطابه ای فرمود: خدا را به بهترین وجه ستایش کرده و در شداید و آسایش و رنج و رفاه مقابل نعمتهایش سپاسگزارم. خدایا! تو را حمد می کنم که بر ما خاندان، با نبوت، کرامت بخشیدى و قرآن را به ما آموختى و به دین و آیین مان آشنا ساختى و بر ما گوش «حق شنو» و چشم «حق بین» و قلب «روشن» عطا فرموده اى و از گروه مشرک و خدانشناس قرار ندادى.


حجت الاسلام حسنی قمی اضافه کرد: امام حسین(ع) در شب عاشورایی که سنگین ترین مصیبت ها بر او وارد شده، می فرماید: بهترین حمد و ثنا را می کنم؛ خدایا نعمت را بر من تمام کردی. امام حسین می خواهد به بندگان خدا بگوید در کنار خوشی ها مصائب و سختی هایی هم وجود داشته است «یَومٌ عَلی َدرِ المصطفی وَ یَومٌ عَلی وَجهِ الثَّری».


سخنران حرم حسینی اظهار کرد: سنگین ترین آزمون ها و ابتلائات برای اهل بیت بوده است و ما در در سرزمینی هستیم که امام حسین(ع) و اهل بیت، سخت ترین مصیبت ها را دیده اند اما  حضرت زینب در مقابل این همه مصیبت می فرماید: خدایا من غیر از زیبایی ندیدم.


وی در ادامه با اشاره به فراز آخر زیارت عاشورا گفت: «اللَّهُمَّ لَکَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشَّاکِرِینَ» یعنی باید به جایی رسید که نه تنها در مقابل مصائب باید صبر کرد، بلکه باید به مقام حمد الهی رسید.


در ادامه برنامه، مادحین همنوا با زائران اباعبدالله الحسین علیه السلام به بیان و ذکر مصیبت پرداختند.


پایانبخش این مراسم، برنامه کوتاه حرم شناسی توسط راوی بعثه، آقای علامه بود که با استقبال زائران روبرو شد.