حسینی: واحد راهنمایی حجاج، قوت قلبی برای آرامش زائران است

رئیس سازمان حج و زیارت، عملکرد واحد راهنمایی حجاج و حمل و نقل درون شهری و آشپزخانه ها را دشوار و در عین حال، ستودنی دانست و تاکید کرد: واحد راهنمایی حجاج، قوت قلبی برای آرامش زائران است.

به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی حج 1401، دکتر سیدصادق حسینی روز سه‌شنبه (14تیرماه) در همایش واحد راهنمایی حجاج در مکه مکرمه اظهار کرد: یکی از مهمترین شعارها و راهبردهایی که همیشه مطرح بوده و بارها نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و دست اندرکاران حج بدان اشاره کرده اند، برگزاری حج همراه با عزت، کرامت و امنیت بوده که امسال موضوع سلامت حجاج نیز در کنار عناوین ذکر شده مورد توجه است.
وی افزود: با توجه به همه گیری کرونا، یکی از دغدغه های ما بحث سلامت حجاج بود که در این راستا پیش از سفر و در طول سفر هماهنگی های لازم با متولیان پزشکی حج و زیارت اندیشیده شد و بحمدالله تا امروز خدمات مناسبی در موضوع سلامت حجاج ارائه شده است.
رئیس سازمان حج و زیارت، واحد راهنمایی حجاج را یکی از مهمترین و خطیرترین بخش های خدمت رسان دانست و گفت: شما امدادگران که در واحد راهنمایی به فعالیت می پردازید کار سختی را در پیش دارید؛ چرا که رویکرد و رفتار شایسته شما می تواند احساس امنیت خاطر را در زائران ایجاد کند.
به گفته حسینی، عملکرد واحد امداد و راهنمایی حجاج به ویژه برای زائران نوبت اول بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا نگرانی آنها در ترددها و یافتن مسیرها را رفع می سازد.
وی با بیان اینکه رفع دغدغه های مربوط به مناسک به عهده روحانیون است، گفت: در عین حال، کاهش دغدغه های مربوط به امنیت خاطر و آرامش بخشی به ضیوف‌الرحمان وظیفه شما عزیزان است که با کاورهای زردرنگ خود در مکه مکرمه، کنار مسجدالحرام، مشاعر مقدسه و ...به صورت شبانه روزی فعالیت می کنید.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه برخی افراد کار امداد و راهنمایی حجاج را ساده می انگارند، گفت: یکی از مهمترین اقدامات در ستاد، کارهای واحد شماست؛ چرا که بهترین قوت قلب و آرامش خاطر را در زمان‌هایی که زائران راه خود را نمی یابند، منعکس می کنید و با لبخند و سخن نیکو راه را به افرادی که نگران هستند نشان می دهید.
وی تأکید کرد: در ایام تشریق و در مشاعر مقدسه نیز واحد امداد و راهنمایان وظیفه مهمی دارد و به راهنمایی حجاج می پردازد که اجر این کار عظیم به اندازه اجر و مقام حاجیان محسوب می شود.
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: حاجی در اعمال حج به دنبال آرامش و انجام مناسک در فضایی آرام است؛ لذا این آرامش بخشی با کمک شما عزیزان منتقل می شود.
حسینی تأکید کرد: حس مسؤولیت پذیری و داشتن استقامت در کار شما اثرگذار است و فعالیت شما را تکمیل تر می سازد؛ قطعاً با در اختیار داشتن این دو احساس مهم، در کار موفق خواهید شد و حسنات و اجر منزلت بالایی را در پیشگاه خداوند به دست خواهید آورد.
وی همچنین از راه اندازی اپیلیکیشن زائریاب برای کمک و راهنمایی زائران خبر داد و گفت: لینک این اپ برای همه مدیران و از طریق آنها برای تمامی زائران ارسال شده است و زائران در صورت نصب این لینک، در زمانی که نیازمند کمک باشند آن را ارسال می نمایند که بسرعت با شناسایی محل زائر مورد نظر، خدمات و راهنمایی و امداد صورت می گیرد.
حسینی با بیان اینکه این لینک و فعالیت نرم افزاری توسط ستاد مدیریت بحران که فعالیت عمده ای برای آرامش و امنیت حجاج به عهده داشته طراحی و اجرا شده است، گفت: رفته رفته باید به سمت هوشمندسازی در خدمات برویم و کارهایی از این دست در کنار رویکرد تجربی و سنتی تاثیرات بسزایی را دارد.
در این همایش حجت الاسلام والمسلمین رکن الدینی جانشین نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سعید کوزه گران مسوول واحد راهنمایی حجاج به ایراد سخنرانی پرداختند.