سرپرست حجاج ایرانی:

ذابحین در عملیات حج کار سختی به عهده دارند

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت وظیفه ذابحین در عملیات حج را سخت توصیف کرد و لزوم دانستن احکام شرعی در این عرصه را یادآور شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب امروز پنج شنبه ( 23 تیرماه ) در همایش ذابحین و دست اندرکاران طرح قربانی حج 1401 که در هتل بلدالطیب  مکه مکرمه برگزار شد، به ذابحین توصیه کرد که احکام شرعی در خصوص ذبح و قربانی را همواره مدنظر داشته باشند و از بی توجهی به آداب ذبح مطابق شرع مقدس اسلام بپرهیزند.


وی افزود: با یک بی توجهی لاشه گوسفند قربانی حرام و غیرقابل استفاده خواهد شد و با یک دقت ، تبدیل به گوشت حلالی می شود که به افزایش توان زائر منجر می گردد.


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به روایت "الحج و العمرة سوقان من أسواق الآخرة " از امام باقر (ع) گفت: برای تجارت و وارد شدن در بازار کار انسان باید احکام دینی را فرا بگیرد، مرز حلال و حرام در این بازار خیلی به هم نزدیک است و هر بازاری آدم خود را می طلبد.


وی خطاب به حاضران گفت به نحوی در بازار دنیا وظیفه خود را انجام دهید که ضرر نکنید و حال که دوری راه وخانواده را تحمل کرده و با خدمت گزاری به ضیوف الرحمان  توشه ای بدست آورده اید آن را حفظ کنید.


وی تلاش ذابحین در روز عید قربان با توجه به ساعات ذبح و تعداد قربانیان حجاج را که به روز بعد موکول نگردید، قابل تقدیر دانست و از آنها خواست که در خصوص بهتر و         روان تر شدن روند عملیات ذبح فکر و تدبیر نموده و راهکارهایی را که به ذهن شان می رسد به مسئولان ارائه دهند.


حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین با تبریک ولادت حضرت امام هادی (ع)، باردیگر تاکید کرد: همواره سعی کنید وضعیت بهتری را برای کاری که بعهده دارید رقم بزنید و از فرصتی که خداوند در اختیار شما قرار داده استفاده نموده و بدنبال ارائه خدمات تاثیرگزارتر و بهتر باشید .


پیش از سخنان سرپرست حجاج ایرانی ، مسئول اجرایی طرح قربانی عملیات حج تمتع 1401 با ارائه گزارشی اظهار داشت: امسال 37 ذابح از 16 استان به همراه 23 سه نفر عضو ستادی با رعایت جوانب شرعی بیش از 38 هزار راس قربانی را در روز عید قربان ذبح کردند.


عبدالعظیم رضانیا با بیان اینکه هر ذابح در روز عید قربان حدود یک هزار راس قربانی را ذبح کرده است، گفت: در طول 20 سال گذشته 400 ذابح به سرزمین وحی مشرف شدند و علاوه بر فعالیت در این حوزه در امداد و نقل نیز بعنوان خادمان ضیوف الرحمان کمک کاراین بخش ها بوده اند.


وی افزود: جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که با همکاری بانک توسعه اسلامی وارد طرح متمرکز قربانی شد و تنها کشوری است که سالن اختصاصی برای ذبح دارد و امر قربانی توسط ذابحین ایرانی انجام می شود.


وی ادامه داد: یک پزشک هم در جمع ذابحین برای انجام امور درمانی حضور دارد.