تقویت هماهنگی ایران و عراق برای تسهیل در تردد زائرین اربعین حسینی

استاندار خوزستان در دیدار با استاندار بصره عراق بر گسترش روابط ۲ استان در ابعاد مختلف و هماهنگی‌های لازم بین ۲ طرف برای تسهیل در تردد زائرین اربعین حسینی تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج  به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری خوزستان روز یکشنبه(٣٠ مردادماه) اسعد العیدانی استاندار بصره عراق در صدر هیاتی بلندپایه از طریق پایانه مرزی شلمچه، وارد کشورمان شد و مورد استقبال استاندار خوزستان قرار گرفت.


صادق خلیلیان، استاندار خوزستان در این دیدار به منظور هماهنگی‌های بیشتر برای عبور و مرور زائرین اربعین حسینی به برادری، دوستی و پیوند عمیق تاریخی دو کشور ایران و عراق اشاره کرد.


وی با بیان اینکه انتظار می‌رود سال به سال روابط دو کشور در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی گسترش پیدا کند، افزود: همچنین انتظار می‌رود روابط بین استان‌های مرزی خوزستان و بصره در تمام سطوح برقرار باشد.


استاندار خوزستان گفت: علاوه بر امکانات گسترده‌ای که در دو استان برای مبادلات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی وجود دارد یکی دیگر از مباحث همکاری برای اربعین حسینی است.


وی اضافه کرد: البته این روابط ارتباطات زیارتی در طول سال و زیارت اربعین حسینی به صورت خاص را شامل می‌شود.


خلیلیان عنوان کرد: اربعین حسینی به یک فرهنگ تبدیل شده که مردم هر دو کشور این ایام مقدس دانسته و تدار‌‌ک خاصی فراهم می‌کنند؛ لذا پیاده‌روی اربعین حسینی باید به شکل مطلوبی ساماندهی شود تا زائرین به بهترین شکل زیارت خود را انجام دهند.


وی تصریح کرد: عبور اختصاصی اتباع خارجی نیز از‌ پایانه مرزی شلمچه امکان پذیر خواهد بود که پیش‌بینی ما حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار نفر است.


خلیلیان گفت: با توجه به تراکم جمعیت و دو سال تعطیلی مراسم اربعین حسینی اشتیاق زوار بیشتر است و تدارکات و آمادگی گیت‌ها در ایران و هماهنگی با عراق بسیار مهم است.


وی افزود: باید آمادگی‌هایی از نظر آب آشامیدنی، یخ و سایه‌بان در دو  طرف مرز داشته باشیم و در زمان برگشت زائران نیز این زیر ساخت‌ها آماده باشند.


استاندار خوزستان عنوان کرد: یکی از موارد خیلی مهم فعالیت گیت‌های گذرنامه در دو طرف مرز بصورت ۲۴ ساعته و بدون تعطیلی است تا باعث ازدحام‌ نشود.


وی خاطرنشان کرد: بعد از عبور زائرین از مرز انتقال آن‌ها به شهری‌های بصره، کربلا و نجف وجود دارد که هماهنگی‌ها باید به گونه‌ای باشد که گرما باعث اذیت شدن زوار نشود.


خلیلیان تشریح کرد: بیشترین حمل و نقل زمینی خواهد بود ولی اگر از امکانات ریلی نیز استفاده شود بسیار خوب است. همچنین اگر‌ امکان حمل و نقل دریایی از آبادان و خرمشهر به بصره فراهم شود هرچند که تعداد زیادی را پوشش نمی‌دهد ولی باعث تسهیل عبور زائرین خواهد بود.


وی گفت: استفاده از قطار و حمل و نقل دریایی زمینه‌ای برای استفاده بیشتر از این دو ظرفیت در طول سال است تا روابط بین خوزستان و بصره از این طریق نیز برقرار شود.


استاندار خوزستان با تاکید بر فراهم کردن امکانات و تجهیزات لازم مانند آمبولانس، بالگرد،‌ آمادگی اورژانس و نظایر آن در مواقع ضروری ادامه داد: در زمان برگشت زوار از مراسم‌ اربعین حسینی لازم است در دو طرف مرز حداقل ۲ تا ۳ روز دیگر خدمات به زوار ارائه شود.