وسوسه شیطان و راهکارهای مقابله با آن

مدیر جذب و سازماندهی معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری، با استناد به آیات و روایات به تبیین راهکارهای مقابله با وسوسه شیطان پرداخت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجتالاسلام والمسلمین علی پروانه روز دوشنبه (11 مهر ماه ) در مراسم تواصی به حق که با حضور کارکنان و کارمندان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در محل نمازخانه این مجموعه برگزار شد، با اشاره به آیات 16 و 17 سوره اعراف "قَالَ فَبِمَآ أَغْوَیْتَنِى لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِرَا طَکَ الْمُسْتَقِیمَ ثُمَّ لَأَتِیَنَّهُم مِّن بَیْنِ أَیْدِیهِمْ وَمِنْ خَلْفِهِمْ وَعَنْ أَیْمَنِهِمْ وَعَن شَمَآئِلِهِمْ وَلَا تَجِدُ أَکْثَرَهُمْ شَکِرِینَ-(شیطان) گفت: پس به خاطر آنکه مرا گمراه کردى، من هم براى (فریب دادن) آنان حتماً بر سر راه راست تو (به کمین) خواهم نشست سپس از روبرو و از پشت سر و از راست و چپشان بر آنان مى تازم و بیشتر آنان را سپاسگزار نخواهى یافت" افزود: شیطان به انسان از چهار طرف حمله می کند و انسان را با مشغول کردن به دنیا، دل نگران کردن نسبت به وضعیت آینده، شبهه افکنی نسبت به اعتقادات و تحریک شهوت منحرف می نماید.
وی با اشاره به روایت " ثُمَّ لَآتِیَنَّهُمْ مِنْ بَیْنِ أَیْدِیهِمْ" از امام باقر(ع) اظهار داشت: شیطان گفته است که انسان را از آخرت غافل و به دنیا مشغول می کند یعنی افق دید انسان به چند روزه دنیا و زندگی مادی محدود و همه تلاش اش معطوف به دنیا می شود.
حجت الاسلام پروانه با بیان اینکه شیوههاى اغفال شیطان برای بازداشتن انسان از بندگی خدا متعدّد و مختلف است، گفت: در حدیث مىخوانیم: آن هنگام که شیطان سوگند خورد از چهار طرف در کمین انسان باشد تا او را منحرف یا متوقّف کند، فرشتگان از روى دلسوزى گفتند: پروردگارا! این انسان چگونه رها خواهد شد؟ خداوند فرمود: «دو راه از بالاى سر و پایین باز است و هرگاه دست به دعا بر دارد، یا صورت بر خاک نهد، گناهان هفتاد سالهاش را مىبخشایم».
مدیر جذب و سازماندهی معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری اظهار داشت: در روایت داریم: همین که حضرت آدم از تسلّط شیطان بر انسان آگاه شد، روبه درگاه خدا آورده و ناله زد، خطاب رسید: «ناراحت نباش، زیرا من گناه را یکى و ثواب را ده برابر حساب مىکنم و راه توبه هم باز است».
وی افزود: خداوند به عمل نیک ده برابر پاداش می دهد و عمل بد را یک بار حساب می کند و در آیه قرآن می خوانیم کسی که توبه کند، ایمان آورد و کار شایسته انجام دهد، خداوند بدی هایش را به نیکی و خوبی تبدیل می کند.