نرم‌افزارهای حج تمتع به روز شد

مدیر آموزش معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری از به روز شدن نرم‌افزارهای آموزشی حج تمتع خبر داد و اعلام کرد: ویژگی‌های روحانی موفق کاروان‌های حج از سوی نماینده ولی فقیه تبیین شده که در اختیار روحانیون قرار داده می‌شود.

حجت‌الاسلام محمدعلی اخویان، مدیر آموزش معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در گفت‌وگو با ایکنا، برنامه‌های آموزشی برای روحانیون حج تمتع ۱۴۰۲ را تشریح کرد و گفت: با هدف به روز کردن اطلاعات و آگاهی‌های روحانیون کاروان‌های حج، منابع جدید آموزشی به آنها معرفی و از روحانیون آزمون گرفته می‌‌شود.


وی «درس‌نامه فقه و مناسک»، «مناسک همراه» و «مکه و مدینه در آیینه آیات قرآن» را محورهای آموزشی روحانیونی که به حج اعزام خواهندشد، اعلام کرد و گفت: روحانیون کاروان‌های حج افرادی هستند که قبلاً روحانی کاروان‌های عتبات عالیات و سپس روحانی کاروان‌های عمره مفرده بودند و پس از آموزش در زمره روحانیون کاروان‌های حج قرار گرفته‌اند و هر سه سال یک‌بار به عنوان مسئول فرهنگی و روحانی کاروان‌های حج به حج تمتع اعزام می‌شوند.


حجت‌الاسلام اخویان برگزاری کارگاه‌های آموزشی و ارائه سرفصل‌های جدید آموزشی متناسب با شرایط هر دوره اعزام را از دیگر اقدامات آموزشی صورت گرفته برای حج آتی اعلام کرد و گفت: نرم‌افزارهای مرتبط با آموزش‌های حج نیز به روز شده است.


وی تشریح کرد: نرم‌افزار «گنجینه همراه زیارت» که با همکاری مرکز کامپیوتری نور تهیه شده حاوی کتاب‌های مرتبط با حج است. این نرم‌افزار هر سال به روز شده و تمامی کتاب‌ها و فصلنامه‌‌های جدید حج در آن بارگذاری شده و در اختیار زائران و روحانیون قرار می‌گیرد.


مدیر آموزش معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری از برگزاری نشست‌های علمی ویژه روحانیون کاروان‌های حج نیز خبر داد و گفت: محتوای این نشست‌ها در نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های مربوطه بارگذاری می‌شود.


وی ادامه داد: از دیگر اقداماتی که صورت گرفته، ویژگی‌های یک روحانی موفق کاروان توسط نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت بیان و ضبط شده که در اختیار روحانیون قرار داده خواهدشد. همچنین کتاب مکه و مدینه در آینه آیات قرآن برای اولین بار چاپ شده که حاوی اسرار و معارف حج، تاریخ و اماکن حج، زندگی حضرت ابراهیم(ع) و مناسک حج در آیات قرآن است.


حجت‌الاسلام اخویان همچنین گفت: نرم‌افزار مسافر قبله هر سال به روز می‌شود و تمام مطالب مربوط به حج که مورد نیاز زائر است از اسرار و معارف گرفته تا احکام و مناسک در آن ارائه شده که مورد استفاده زائران قرار می‌گیرد. در کنار آموزش‌های روحانیون، به صورت مجازی برای زائران حج نیز آموزش‌هایی ارائه خواهیم کرد که محتوای آن آماده شده است.  


وی با تأکید بر اینکه براساس نظرسنجی و نیازسنجی زائران مطالب آموزشی تدوین می‌شود، گفت: با توجه به اینکه زائران ما از اقشار مختلف هستند نیازهای مختلفی هم دارند؛ مثلاً زائران که سواد کمتری دارند بیشتر علاقه‌مند دانستن اعمال، مناسک و احکام حج هستند تا اعمال خود را درست انجام دهند، اما عده‌ای که تحصیلات بیشتری دارند به دنبال این هستند که در کنار درست انجام دادن اعمال و مناسک، از اسرار اعمال حج نیز مطلع شوند و بیشتر تاریخ اسلام را بدانند. بر اساس این تنوع مخاطب، آموزش‌های متنوعی به روحانیون کاروان ارائه و براساس نیاز زائران دوره‌‌های آموزشی بازبینی و بازتعریف می‌شود.