موافقت ایران و عراق بر تسهیل امور زائران عتبات

معاون امنیتی وزیر کشور گفت: اراده طرفین بر تسهیل سفر به عتبات عالیات است و عراقی ها قول همکاری در این زمینه داده اند و ما نیز برای سفر زائران عراقی به ایران قول مساعد داده ایم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، مجید میراحمدی شامگاه سه شنبه(25 بهمن ماه) در آغاز به کار نشست دو روزه امنیتی مشترک بین مقامات امنیتی دو کشور ایران و عراق در مشهد اظهار کرد: اراده طرفین بر تسهیل سفر به عتبات عالیات است و عراقی‌ها قول همکاری در این زمینه به ما داده اند و ما نیز برای سفر زائران عراقی به جمهوری اسلامی ایران قول مساعد دادیم.


معاون امنیتی وزیر کشور گفت: مسئله مهم دیگر مورد بحث موضوع اربعین است که برای ملت و دولت هر دو کشور دارای اهمیت است. تسهیل و راحتی زائران یکی از موضوعات این نشست است تا برخی مشکلات که امسال با آن مواجه شدیم در مراسم اربعین سال آینده برطرف شود و به راهکارهایی دست پیدا کنیم.


میراحمدی در ادامه با تاکید بر اینکه بررسی موضوعاتی همچون اقامت موقت درمانی، مرزبانی، تروریسم، پلیس و دانشجویان از مهمترین موضوعات این اجلاسیه است، افزود: بحث و بررسی و چگونگی خدمات دهی به زائران اربعین هم یکی دیگر از موضوعات این اجلاسیه است.


معاون امنیتی وزیر کشور ادامه داد: در دیدار رئیس ستاد اربعین عراق با استاندار خراسان رضوی مسائل مختلفی از جمله در حوزه زیارت اربعین و برخی از مشکلات موجود مورد گفتگو قرار می‌گیرد تا با طرح پیشنهادهایی و بررسی آنها بتوان برای مشکلات تصمیم گیری کرد.


تشرف ۲۶ میلیون زائر در مراسم اربعین امسال به کشور عراق


مهدی علی هادی الفکیکی، مشاور وزیر کشور عراق که در صدر هیأتی به مشهد سفر کرده است در این دیدار با بیان اینکه ما سالهای بسیاری است که در کنار هم قرار داریم، اظهار کرد: در مراسم اربعین حسینی (ع) امسال بیش از ۲۶ میلیون زائر به کشورعراق آمدند که بیشترین تعداد زائران از ایران بودند و خدمت به این زائران را افتخار خود می‌دانیم.


مشاور وزیر کشور عراق با بیان اینکه درحال بررسی برخی موضوعات همچون اقامت‌های درمانی، مرزبانی و دانشجویان هستیم، افزود: امیدواریم این نشست‌ها و دیدارها به کمتر شدن مشکلات موجود منجر شود.


گفتنی است؛ در پایان این نشست ۲روزه که با برگزاری ۵ نشست تخصصی در حوزه‌های آموزش، مرز، اربعین، گذرنامه و تهدیدات تروریستی در حال برگزاری است دو تفاهمنامه‌ برای همکاری بیشتر به امضای مسئولان خواهد رسید.