رفتار ایمانی، مهمترین نشانه ایمان و معرفت قلبی

معاون بین الملل بعثه مقام معظم رهبری با بیان اینکه باور و معرفت درونی لاجرم به عمل و رفتار ایمانی منجر خواهد شد، اظهار داشت: اگر در فردی معرفت درونی و واقعی پدید آمده و اعتقاد به خدا و روز قیامت داشته باشد درعمل و رفتارش نیز هیچگاه حق الناس و حق الله را نادیده نخواهد گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت‌الاسلام و المسلمین منصور میر احمدی معاون بین الملل بعثه مقام معظم رهبری امروز در جلسه تواصی به حق در جمع کارکنان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در نمازخانه این سازمان به تبیین عصاره تلاش های پیامبر گرامی اسلام(ص) پرداخت و دستاورد مهم آن حضرت را ایمان توصیف کرد.


وی مهمترین تلاش رسول اکرم (ص) در سطوح فردی و اجتماعی را در مسیر تحقق ایمان دانست و اظهار داشت: در سطح فردی گذار انسان جاهلی به انسان مومن و در سطح اجتماعی گذار جامعه جاهلی به جامعه ایمانی مهمترین تلاش و دستاورد آن حضرت بوده است.


معاون بین الملل بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به آیه 8 سوره بقره " وَمِنَ النَّاسِ مَنْ یَقُولُ آمَنَّا بِاللَّهِ وَبِالْیَوْمِ الْآخِرِ وَمَا هُمْ بِمُؤْمِنِینَ- و گروهی از مردم (یعنی منافقان) گویند: ما ایمان آورده‌ایم به خدا و به روز قیامت، و حال آنکه ایمان نیاورده‌اند" به  این سوال پاسخ داد که چرا برخی افراد ادعای ایمان دارند ولی مومن واقعی نیستند.


وی اظهار داشت: امام رضا(ع) در خصوص این پرسش می فرمایند: "الْإِیمَانُ مَعْرِفَةٌ بِالْقَلْبِ وَ إِقْرَارٌ بِاللِّسَانِ وَ عَمَلٌ بِالْأَرْکَانِ- ایمان (گرویدن) معرفت و شناختن بدل (اعتقاد و باور نمودن) و اعتراف به زبان و انجام دادن با اعضاء (دست و پا و چشم و گوش و زبان و مانند آنها) است.


وی افزود: ایمان معرفت درونی و قلبی، همراه با اطمینان به باورها و ارزش های اسلامی است و اگر چنین معرفتی در قلب انسان ها پدید آید به اقرار زبانی و تجلی نشانه های ایمان  در زبان می انجامد و در نهایت عمل و رفتار ایمانی مهمترین نشانه ایمان و معرفت قلبی خواهد بود.


حجت‌الاسلام و المسلمین میر احمدی با بیان اینکه باور و معرفت درونی لاجرم به عمل و رفتار ایمانی منجر خواهد شد، ادامه داد:  پیام بسیار مهم به دینداران و افرادی که برای ترویج ایمان در جامعه تلاش می کنند این است که در مسیر تقویت و ارتقاء معرفت درونی گام برداشته و تلاش کنند.


وی با بیان اینکه ایمان را باید از مرحله باور آغاز کرد، گفت: اگر در فردی معرفت درونی و واقعی پدید آمده و اعتقاد به خدا و روز قیامت داشته باشد درعمل و رفتارش نیز هیچگاه حق الناس و حق الله را نادیده نخواهد گرفت.


وی با بیان اینکه چنین فردی سهل انگاری در انجام فرایض نداشته و به محرمات مبتلا نخواهد شد ، ریشه تنزل مظاهر دینداری در جامعه را در ضعف باور و معرفت درونی عنوان کرد.