نماز عید فطر چگونه اقامه میشود

عید فطر روز دریافت جایزههاست و چه خوب که برای گرفتن جایزههایمان به زیر آسمان برویم و دستهای نیازمان را بلند کنیم و در نماز دو رکعتی عید فطر بخوانیم: «اللّهُمَّ اَهْلَ الْکِبْرِیاَّءِ وَالْعَظَمَهِ وَاَهْلَ الْجُودِ وَالْجَبَرُوتِ ... ».
امام باقر(ع) از رسول خدا(ص) نقل کرده است که فرمودند: هنگامى که روز اول شوال فرا مىرسد، منادى ندا مىدهد: اى مؤمنان براى دریافت جوائز و پاداشهاى خود بشتابید. آنگاه امام(ع) فرمود: جایزههاى خداوند مانند جایزههاى پادشاهان نیست (یعنى جایزه او بسیار بزرگ و معنوى و قبولى طاعات و رضوان الهى است) و روز اوّل شوال (عید فطر) روز دریافت جایزه هاست».
اقامه نماز عید فطر در زمان حضور امام معصوم واجب است و باید با جماعت خوانده شود اما در زمان ما که امام (ع) غائب است، مستحب بوده و میشود آن را با جماعت یا فرادی خواند و زمان اقامه آن نیز از اول آفتاب روز عید تا ظهر است و توصیه شده بعد از بیدار شدن در روز اول شوال افطار کنید و فطریه را کنار بگذارید و برای اقامه نماز راهی شوید.
طریقه خواندن نماز عید فطر
نماز عید فطر دو رکعت و همانند نماز صبح است با این تفاوت که به جای سوره توحید در رکعت اول و دوم به ترتیب سورههای اعلا و سوره والشمس خوانده میشود و هر رکعت ۵ قنوت دارد.
نمازگزار در رکعت اول بعد از خواندن حمد و سوره (که سوره اعلی مرسوم است) باید پنج تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند و بعد از قنوت پنجم تکبیر دیگری بگوید و به رکوع رود، بعد دو سجده به جا آورد و برخیزد.
و در رکعت دوم بعد از خواندن حمد و سوره (که سوره شمس مرسوم است) چهار تکبیر گفته میشود و بعد از هر تکبیر قنوت خوانده میشود و بعد از تکبیر پنجم به رکوع رفته و بعد از رکوع دو سجده به جا آورد و تشهّد و سلام گفته میشود.
در قنوت این نماز هر دعایی کافی است، ولی مرسوم است این دعا خوانده شود: اللّهُمَّ اَهْلَ الْکِبْرِیاَّءِ وَالْعَظَمَهِ وَاَهْلَ الْجُودِ وَالْجَبَرُوتِ وَاَهْلَ الْعَفْوِ وَالرَّحْمَهِ وَاَهْلَ التَّقْوی وَالْمَغْفِرَهِ اَسْئَلُکَ بِحَقِّ هذَا الْیَومِ الَّذی جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمینَ عیداً وَلِمُحَمَّدٍ صَلَّی اللّهُ عَلَیْهِ وَ الِهِ ذُخْراً وَشَرَفاً وَمَزِیْداً اَنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَاَنْ تُدْخِلَنی فی کُلِّ خَیْرٍ اَدْخَلْتَ فیهِ مُحَمَّداً وَ الَ مُحَمَّدٍ وَاَنْ تُخْرِجَنی مِنْ کُلِّ سُوَّءٍ اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَ الَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلَیْهِمْ اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ خَیْرَ ما سَئَلَکَ مِنْهُ عِبادُکَ الصّالِحُونَ وَاَعُوذُ بِکَ مِمَّا اسْتَعاذَ مِنْهُ؛ عِبادُکَ الْمُخلَصونَ؛ خدایا ای اهل بزرگی و عظمت و ای شایسته بخشش و قدرت و سلطنت و ای شایسته عفو و رحمت و ای شایسته تقوی و آمرزش از تو خواهم به حق این روزی که قرارش دادی برای مسلمانان عید و برای محمد صلی الله علیه و آله ذخیره و شرف و فزونی مقام که درود فرستی بر محمد و آل محمد و درآوری مرا در هر خیری که درآوردی در آن خیر محمد و آل محمد را و برونم آری از هر بدی و شری که برون آوردی از آن محمد و آل محمد را - که درودهای تو بر او و بر ایشان باد - خدایا از تو خواهم بهترین چیزی را که درخواست کردند از تو بندگان شایستهات و پناه برم به تو از آنچه پناه بردند از آن بندگان شایستهات.