جهاد تبیین در سیره امام راحل عظیم الشآن
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت جهاد تبیین را تکلیف همگانی دانست و با ارزیابی آن در سیره امام امت عظیم الشآن، گفت: همه ما باید این فریضه عینی را با الگوگیری از امام خمینی (رضوان الله علیه) جامعه عمل بپوشانیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب که امروز در جمع استعدادهای برتر حوزه های علمیه درقم سخن میگفت، با اشاره به تاکید رهبرمعظم انقلاب در خصوص جهاد تبیین خاطرنشان کرد: همه ما در هر شرایطی باید با دفاع از آرمان های انقلاب اسلامی و خدمات این نظام، جهاد تبیین را عملی کنیم.
وی افزود: حضرت امام با وجود شرایط جسمی و کهولت سن هیچگاه ازجهاد تبیین دست برنداشت و درهر برهه ای برای دفاع از اسلام وارد میدان شد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به برخی از نمونه های جهاد تبیین در سیره عملی امام امت اشاره کرد و گفت: امام راحل با وجود اینکه درقله های آرمانی قرار داشت اما دردوره ای به گورباچف نامه نوشت و روشنگری کرد و زمانی هم که فردی نادان کتاب آیات شیطانی را نوشت لحظه ای درنگ نکرد و حکم ارتداد سلمان رشدی را صادر نمود که این به معنای واقعی، جهاد تبیین است.
سرپرست حجاج ایرانی، اهل بیت (علیهم السلام) را الگوی بارز در جهاد تبیین برشمرد و گفت: امیرالمومنین حضرت علی (ع) در شرایطی که دشمنان با ایراد شبهات سعی داشتند اسلام را به تحریف و تضعیف بکشانند خطبه قاصعه را ایراد فرمودند و این بیانگر آن است جهاد تبیین؛ همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند فریضه فوری و تکلیف همگانی است که باید به هنگام و با فوریت برای دفاع از اسلام انجام شود.
حجت الاسلام والمسلمین نواب یادآورشد: حضرت امام با الگو گرفتن از معصومین (علیهم السلام) در هر کجا که احساس وظیفه کرد جهاد تبیین را به شایستگی انجام داد. امام امت آن زمان که فرزند برومندش شهید حاج سید مصطفی خمینی (ره) را از دست داد نه تنها از روشنگری و تبیین واقعیت ها عقب نشینی نکرد بلکه با قوت و شدت بیشتری به وظیفه الهی خود جامه عمل پوشاند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه سخنان خود با گرامیداشت ایام الله دهه فجر نخبگان حوزه را به مطالعه عمیق تاریخ انقلاب اسلامی فراخواند و گفت: بیش از چهار دهه از انقلاب اسلامی می گذرد و اراده الهی همواره بر پایداری و بقای انقلاب اسلامی بوده است.
وی با بیان اینکه درحوادث گوناگون خداوند متعال با امدادهای غیبی به یاری ایران اسلامی آمده است به واقعه طبس و تهاجم های همه جانبه آمریکا اشاره کرد و گفت: در آن ساعاتی که همه در خواب بودند ریزگردها به مانند ارتشی قوی به کمک نظام اسلامی آمدند و دشمن را در دل کویر زمین گیر کردند.
حجت الاسلام والمسلمین افزود: در طول هشت سال دفاع مقدس نیز دشمنان با برخورداری از قدرت تسلیحاتی با حربه ها و توطئه های گوناگون به مقابله با ایران اسلامی برخاستند اما عنایت و لطف الهی همواره شامل حال این انقلاب بوده و دراین جنگ نابرابر دشمنان مغلوب شدند و نتوانستند حتی یک وجب از خاک ایران اسلامی را اشغال کنند.
وی در ادامه به تشریح فعالیت های بعثه مقام معظم رهبری در عرصه های مختلف پرداخت و پاسخگویی به شبهات و احکام زائران، تعامل با علمای کشورهای اسلامی و پاسخگویی به شبهات سایر مسلمانان را ازجمله وظایف این نهاد برشمرد و گفت: بعثه رهبری با بکارگیری روحانیان عالم و آشنا به زبان های مختلف پاسخگوی سوالات و شبهاتی است که از سوی زائران برای این نهاد ارسال می شود.
حجت الاسلام و المسلمین نواب افزود: جذب و تربیت روحانیان برای خدمت در کاروان های حج از دیگر وظایف این نهاد فرهنگی است و درسالهای اخیر تلاش بربهره گیری از روحانیانی بوده است که ازشرایط علمی و سلامتی جسمی لازم برخوردارباشند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب ادامه داد: زائرانی که سالهای سال است چشم انتظار تشرف به سرزمین وحی هستند هزینه های سنگینی را متحمل می شوند بنابراین باید روحانیانی کارآمد ، شایسته، توانمند و موفق را در کاروان های زیارتی به همراه داشته باشند تا بتوانند اعمال و مناسک خود را به نحو شایسته انجام دهند و شبهه و تردیدی در طول این سفر معنوی در ذهن خود نداشته باشند.
نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت افزود: سیاست راهبردی بعثه رهبری جذب روحانیان است و استعدادهای برتر، نخبگان حوزوی و اساتید سطوح عالی و خارج حوزه در اولویت این جذب قرار دارند.