توصیه سازمان حج و زیارت به حجاج ایرانی: به قوانین کشور میزبان احترام بگذارید

سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیه ای از همه زائران ایرانی که برای انجام حج تمتع 1402 به عربستان سفر کرده اند یا به این کشور می روند، خواست به منظور حفظ آرامش، عزت و کرامت هر چه بیشتر زائران، به قوانین کشور میزبان احترام بگذارند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، سازمان حج و زیارت در این اطلاعیه که امروز منتشر شد، تصریح کرده است: «احترام به قوانین کشور میزبان یکی از الزاماتی است که زایران عزیز می بایست بدان توجه داشته باشند و ضروری است افرادی که قصد عزیمت به سرزمین وحی را دارند یا در شهرهای مدینه النبی و مکه مکرمه مشغول زیارت هستند به آن توجه داشته باشند.»


در این اطلاعیه که از سوی روابط عمومی سازمان حج و زیارت انتشار یافت، آمده است:  طبق قوانین و مقررات کشور عربستان، حمل و مصرف مواد مخدر ، قرص های روانگردان (متادون ، ترامادول و...) و برخی داروهای مسکن کدئین دار ممنوع بوده و در صورت کشف در فرودگاه ها، بدون شک زایر بازداشت و روانه زندان خواهد شد.
اطلاعیه سازمان حج و زیارت می افزاید: زائران ایرانی همچنین بایستی نسبت به رعایت ممنوعیت های موجود در کشور میزبان از قبیل عکسبرداری ، فیلمبرداری، صلوات های گروهی، شعارهای جمعی، فروش اجناس، تردد به فروشگاه ها و مراکز خریدی که اقدام به فروش سلاح شکاری و ابزار و ادوات شکار می نمایند و مانند آن، توجه لازم را داشته باشند.


بنا بر این اطلاعیه، استفاده از مُهر برای اقامه نماز، عکسبرداری و فیلمبرداری، خرید و فروش اجناس، قرائت دعا با صدای بلند، رفت و آمد از مقابل نمازگزاران، اقامه نماز فرادی هنگام نماز جماعت، بوسیدن ضریح و حرم شریف نبوی یا بقیع مطهر، قرائت دعاهای گروهی، نوشتن یادداشت در قرآن ها، روی زمین گذاشتن قرآن در حرمین شریفین، جدال و درگیری، و فریاد زدن در اماکن مقدس ممنوع است و زائران ایرانی باید آن را رعایت کنند.


سازمان حج و زیارت همچنین از زائران ایرانی خواسته است با ماموران و نیروهای خدماتی مسجدالحرام و حرم شریف نبوی هنگام زیارت و اقامه نماز جماعت همکاری داشته و از بحث و جدل و یا دخالت در کار پلیس مستقر در حرمین شریفین پرهیز کنند.
اطلاعیه می افزاید: همراه بردن وسایلی مانند کارد میوه خوری، قاشق و چنگال، لیوان شیشه ای و ظروف غذا به داخل حرمین شریفین ممنوع است و در صورت مشاهده توسط نیروهای بازرسی ورودی حرم، این وسایل توقیف می شود.


در اطلاعیه سازمان حج و زیارت، نکاتی هم در باره اقامت زائران در هتل های محل اسکان آنها بیان شده، از جمله اینکه مراقبت از چمدان، ساک و وسایل شخصی در طول مسافرت یک وظیفه فردی است و زائران ایرانی باید در فرودگاه جده یا مدینه از سالم رسیدن ساک خود اطمینان حاصل کنند.


این اطلاعیه به زائران توصیه کرده است جهت نگهداری از وجوه نقد و اشیاء قیمتی همراه خود، حتما از صندوق امانات مستقر در اتاق مدیر و یا پذیرش هتل استفاده کنند.
سازمان حج و زیارت همچنین از زائران ایرانی خواسته است در صورت بروز هرگونه مشکل و یا طرح هر گونه درخواست، مراتب را فقط به مدیر و یا معاون کاروان و یا کارکنان ایرانی که در هتل مستقر هستند، در میان بگذارند.
در این اطلاعیه همچنین به زائران تاکید شده است به هیچ وجه از آسانسورهای حمل بار که عموماً به زیر زمین های هتل محل اسکان راه دارد، استفاده نکنند.
همراه داشتن وجه نقد به اندازه نیاز و نه بیشتر هنگام خروج از هتل و عزیمت به حرم های مطهر و یا فروشگاه ها و همچنین پرهیز از خرید گوشی های تلفن همراه ارزان قیمت که در اطراف هتل ها توسط دستفروشان عرضه می شود، از دیگر توصیه های سازمان حج و زیارت به زائران ایرانی است.


این سازمان در اطلاعیه خود به زائران هشدار داده است که گوشی های یادشده، دارای مشکلات حاد هنگام راه اندازی است.
امسال در مجموع 87 هزار و 550 زائر ایرانی از 21 ایستگاه پروازی کشور به منظور انجام مناسک حج تمتع به عربستان منتقل می شوند.


اعزام زائران از سوم خرداد در نقاط مختلف کشور آغاز شده است و تا یکم تیرماه ادامه دارد.