مهمترین وظیفه زائران حج در مدینه النبی چیست؟ + فیلم

حجت‌الاسلام وزیری سخنران بعثه مقام معظم رهبری، مهمترین وظیفه زائران حج را در مدینه، تلاش برای ارتباط عمیق با پیغمبر اکرم (ص) دانست و راه‌های تحقق آن را تشریح کرد.

حجت‌الاسلام وزیری در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج، درباره مهمترین وظیفه یک زائر در مدینه منوره، اظهار داشت: مهمترین وظیفه زائر، تلاش برای ارتباط عمیق با پیغمبر است و این امر جز با انجام توبه واقعی میسر نمی شود.


وی ادامه داد: خداوند متعال می‌فرماید: "تُوبَوا اِلَی اللّهِ تَوْبَةً نصوحاً"؛ توبه نصوح، توبه خالصانه‌ای است که باید 4 شرط داشته باشد، نخست اینکه فرد به زبان بیاورد و بگوید من بد کردم، دوم اینکه قلباً هم پشیمان باشد، سوم اینکه عزمش را برای انجام ندادن آن جزم کند و شرط چهارم، اصلاح و جبران مافات است.


 



سخنران بعثه مقام معظم رهبری گفت: در بعضی از آیات قرآن آمده است "إِلَّا الَّذِینَ تابُوا وَ أَصْلَحُوا" یعنی اگر نماز صبحم قضا شود، پشیمان شوم، استغفار کنم و در دلم هم احساس نگرانی نسبت به این گناه داشته باشم اما قضای آن را به جا نیاورم، کافی نیست یا اگر نسبت به مردم بدهکارم، بدهی‌ام را ادا نکنم، کافی نیست. بنابراین اگر یک زائر در مدینه بخواهد، پیغمبر او را بپذیرد، باید توبه خالصانه و نصوح داشته باشد.


وی ادامه داد: نکته دوم این است که زائر با پیغمبر به زبان ایشان سخن بگوید؛ خداوند متعال در قرآن مجید به پیغمبر فرموده است که 2 کار را نباید انجام دهی؛ نخست اینکه بر یتیمان خشم نکن و دوم اینکه سائلان را از درگاهت مران. پیامبر اکرم (ص) نیز فرموده‌اند که من و علی‌ابن ابی‌طالب پدران این امت هستیم؛ با توجه به اینکه از حیث ظاهری این دو پدر را از دست داده‌ایم می‌توانیم خودمان را یتیم بدانیم و یتیمانه به پیغمبر بگوییم که ما را مورد خشم خودتان قرار ندهید، به طور حتم وقتی با ایشان اینگونه صحبت کنیم پاسخ بهتری می‌گیریم.


حجت‌الاسلام وزیری تصریح کرد: با توجه به اینکه طبق آیه "وَأَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ "که خدا به پیغمبرش فرموده سائلین و به قول عوام الناس، گدایان را از در خانه‌ات مران، درِ خانه پیغمبر گدایی کنیم و بگوییم یا رسول الله عنایت کنید، بگوییم شما اگر بخواهید من را از خانه‌تان برانید من کجا بروم؟


به گفته وی، خداوند متعال در قرآن مجید خطاب به پیغمبر فرموده است که اگر مردم سراغ تو آمدند و از تو طلب مغفرت کردند برایشان دعا و از آنها قبول کن.


وی افزود: خداوند در آیه دیگری از قرآن نیز فرموده است مادامی که پیغمبر در بین مردم باشد یا مردم زبانشان به استغفار بچرخد در این دو حالت من مردم را به عذاب مبتلا نمی‌کنم؛ پس بهتر این است برای جلب نظر پیغمبر، استغفار کنیم، این استغفار باعث می‌شود، به رحمت واسعه الهی متصل شویم و فراموش نکنیم که خداوند در قرآن کریم، پیغمبر را رحمة للعالمین معرفی کرده است، نه رحمة للمومنین یا رحمة‌ للمسلمین که در واقع معنای آن این است که اگر به دلیل اعمال و اخلاقی که داشته‌ایم از زمره مؤمنان و مسلمان‌ها دور شده‌ایم، مطمئن باشیم که پیغمبر ما را می‌پذیرد.


سخنران بعثه مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که می‌توانیم از مدینه با انجام اذکار و نمازها سوغات معنوی با خود ببریم؛ در این بین اقامه نماز جعفر طیار در مسجدالنبی با همان آدابی که در کتب دعا ذکر شده و نماز استغاثه به حضرت فاطمه (س) می‌تواند بسیار تأمین کننده آینده درخشان معنوی برای زائران در مدینه منوره باشد.