پس از ارائه 681 هزار خدمت درمانی و بهداشتی

درمانگاه های ایران در مکه تعطیل شد

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از پایان عملیات بهداشتی درمانی هلال احمر و تعطیلی درمانگاه های آن در مکه مکرمه به دلیل بازگشت تمامی حجاج ایرانی از این شهر مقدس خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج به نقل از جمعیت هلال احمر، دکتر «سیدعلی مرعشی»  با اشاره به حضور و خدمات‌رسانی کادر بهداشت و درمان هلال‌احمر ایران در مراسم حج تمتع در کشور عربستان گفت: از روز سوم خردادماه جاری و همزمان با اعزام حجاج به عربستان تا روز 31 تیرماه که عملیات پزشکی و درمانی هلال احمر در مکه به پایان رسید،  در مجموع 681 هزار و 111 خدمت بهداشتی و درمانی در مراکز درمانی ثابت و سیار هلال احمر ایران به حجاج ارائه شده است.
وی افزود: در این مدت ، 505 هزار و 44 مورد ویزیت عمومی و تخصصی در مجموعه هتل‌های محل اقامت زائران ایرانی، بیمارستان هلال‌احمر و بیمارستان‌های صحرایی هلال‌احمر در عرفات، منا و مشعر به حجاج ارائه شد. 
مرعشی گفت: همچنین در این مدت 2541  مورد بستری،  27 هزار و 248 مورد خدمات پاراکلینیکی شامل نوار قلب، عکس رادیولوژی و نظایر آن، و 115  هزار و 867 مورد خدمات نوار قلب، فشار خون و قند خون، تزریقات، پانسمان و سرم تراپی در مراکز درمانی ایران در مکه و مدینه به حجاج کشورمان ارائه شده است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر، انجام 8199 مورد سرم تراپی، 63 مورد گچ گیری،  62 هزار و 849 مورد تزریقات و 37 هزار و  117 مورد انجام تست قند و فشار خون برای حجاج را از دیگر خدمات مرکز پزشکی حج و زیارت عنوان کرد که بخشی از آن مربوط به گرمای بیش از حد هوا در عربستان و گرمازدگی زائران بوده است.
مرعشی گفت: 5540 مورد امدادرسانی و انتقال بیماران به مراکز درمانی از دیگر خدمات ارائه شده در این مدت بوده است.
به گفته وی، در حال حاضر فقط 3 زائر ایرانی در بیمارستان سعودی بستری هستند.


مرعشی با بیان اینکه زائران ایرانی در مدینه منوره تا روز دوشنبه (فردا) در مدینه منوره حضور دارند، از تداوم عملیات بهداشتی درمانی هلال احمر در این شهر تا زمان انتقال تمامی حجاج ایرانی به کشور خبر داد.


امسال 87 هزار و 550 زائر ایرانی از سوم خرداد تا دوم تیر برای انجام مناسک حج تمتع به عربستان منتقل شدند و پس از انجام مناسک، روند بازگشت آنها از دوازدهم تیرماه آغاز شده است.


فردا دوشنبه (دوم مرداد) آخرین کاروانهای ایرانی حاضر در مدینه منوره خاک عربستان را ترک می کنند.