هلال احمر: چهار هزار پزشک و امدادگر به اربعین اعزام می شوند

رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر از اعزام تیم های پزشکی ایران به عراق برای ارایه خدمات درمانی و بهداشتی در ایام تاسوعا و عاشورا و همچنین، برنامهریزی برای اعزام چهار هزار پزشک و امدادگر در مراسم اربعین امسال خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، دکتر «سیدعلی مرعشی» امروز سه شنبه با حضور در خبرگزاری ایسنا افزود: مجموع نیروهای امدادی و کادر بهداشت و درمان اعزامی هلال احمر ایران به عراق برای مراسم اربعین امسال حدود ۴هزار نفر را شامل میشود.
وی به مذاکرات صورت گرفته با وزیر بهداشت عراق جهت اعمال جراحی پزشکان ایران در بیمارستانهای عراق اشاره کرد و اظهارداشت: هر سال یک تیم پزشکی کشورمان در بیمارستان الحسین (ع) که بزرگترین بیمارستان کربلاست مستقر میشود و در قسمتی از اورژانس و بخش های آن، پزشکاران و پرستاران ایرانی ارایه خدمت دارند.
مرعشی افزود: پیش از این اعمال جراحی زائران اربعین را تیم جراحی عراق انجام میداد اما برای امسال مقرر شد که جراحان ما نیز شامل جراحان ارتوپد، مغز و اعصاب، زنان زایمان و سایر رشته ها اجازه حضور در اتاقهای عمل را داشته باشند.
وی درباره مراکز درمانی هلال احمر ایران در عراق گفت: در حال حاضر و در ایام عادی سال در کربلا و نجف درمانگاه شبانه روزی داریم؛ اما در ایام اربعین این تعداد مراکز بسیار زیاد میشود به گونه ای که برای اربعین امسال قرار است خدمات از اول ماه صفر شروع شود و حداقل تا ۲۵ ماه صفر ادامه داشته باشد. در نتیجه، طول مدت زیارت اربعین امسال افزایش مییابد.
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت در این زمینه به نتایج سه ملاقات صورت گرفته میان دکتر «پیرحسین کولیوند » رییس جمعیت هلال احمر کشورمان با وزیر بهداشت عراق اشاره کرد و اظهارداشت: جلسات بسیار خوبی در جهت تسهیلگری ارسال دارو و امکانات بیمارستان امام علی (ع) هلال احمر ایران و تجهیزات آن و اقداماتی که در موسم اربعین باید برقرار شود، صورت گرفت و یک ملاقات هم با وزیر کار عراق جهت تسهیل حضور کادر درمانمان در بیمارستان امام علی (ع) و اخذ مجوزهای لازم، انجام شده است.
وی افزود: همچنین ملاقاتی با وزیر ارتباطات عراق به جهت برقراری امکانات ارتباطات رادیویی و اختصاص فرکانسی ویژه برای تیم درمان و آمبولانسها صورت گرفت تا مانند سازمان امداد و نجات و اورژانس خودمان که در کشور با یکدیگر در ارتباط هستند، در موسم اربعین و در کشور عراق نیز یک ارتباط این چنینی برقرار شود و خدمترسانی تسهیل شود.
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت خاطرنشان کرد: اگر بشود شمارهای سه یا چهار رقمی مانند شمارههای امدادی کشور خودمان در دسترس زائران باشد و تیم درمان و آمبولانسها از طریق اطلاعات مرکز کنترل بتوانند سریعتر خدمات مورد لزوم را به زائران ارایه دهند، کار بزرگی خواهد بود.
مرعشی گفت: تلاش میشود همه بتوانند از این شماره تلفن امدادی استفاده کنند و حتی این شماره مشترک بین هلال احمر ایران و عراق باشد و برقراری ارتباط با آن بدون سیم کارت هم امکانپذیر باشد.
وی با اشاره به اینکه هرسال در موسم اربعین فهرست آمبولانسها، خودروهای امدادی، اتوبوس آمبولانسها، خودروهای فرماندهی به همراه مشخصات رانندهها و کمک رانندهها برای کشور عراق ارسال میشود، افزود: برای اربعین امسال نیز این اطلاعات و مشخصات به عراق ارسال شده است تا مجوز مورد لزوم برای آنها صادر شود.
به گفته مرعشی، امسال ۸۰ دستگاه آمبولانس، هشت دستگاه اتوبوس آمبولانس و شش خودروی فرماندهی به کشور عراق منتقل میشود و قرار است خودروهای دیگری هم به این فهرست اضافه شود.
صدور مجوز موکبهای درمانی از سوی هلال احمر
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در ادامه صحبتهایش با اعلام اینکه داروهای اربعین در حجم زیاد خریداری شده و در حال بستهبندی است، درباره چگونگی فعالیت کادر درمان هلال احمر ایران در مراسم اربعین گفت: امسال صدور مجوز برای موکبهای درمانی مراسم اربعین با هلال احمر است و متقاضیان ارایه خدمات درمانی در اربعین باید جهت ثبت نام مراجعه کنند.
وی افزود: پس از ثبت نام و بررسی، برای این افراد مجوز لازم صادر شده و بر اساس مکانهایی که نیاز است خدمات داده شود، تیمهایشان مشخص میشود.
مرعشی تصریح کرد: پس از آن نیز پشتیبانی دارویی این موکب ها را هلال احمر انجام خواهد داد و امکاناتی که داریم را برای درمان زائران در اختیار موکب های درمانی میگذاریم.
اعزام تیم پزشکی ایران به عراق برای تاسوعا و عاشورا
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر همچنین از اقدامات هلال احمر ایران برای مراسم تاسوعا و عاشورا در کربلا و توسعه تیمهای درمانی خبر داد و گفت: برای تاسوعا و عاشورا تیم ۳۰ نفرهای از پزشکان و گروههای مختلف تخصصی اعزام شدهاند و تلاش میشود خدمترسانی مطلوبی به زائران صورت گیرد.
وی درباره کمپین «مرهم زائر» و جمعآوری داروهای مازاد منازل که از سوی سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر اجرا میشود، اظهارداشت: این طرح امسال برای اولین بار از سوی هلال احمر اجرا میشود و فراخوان آن نیز داده شده است.
وی افزود: به این منظور تیمها در استانهای مختلف مشخص و فراخوان و آیین نامه آن ابلاغ شده است تا هر سریعتر داروها را جمع آوری و بازبینی میکنند و در صورت تایید سلامت داروها، میتوان از آن به عنوان منبعی مناسب در مراسم اربعین استفاده کرد.
مرعشی در باره بیمه درمان زائران اربعین گفت: هر فردی باید برای مسافرت خارج از کشور بیمه باشد. سال گذشته و در موسم اربعین، وزیر بهداشت عراق برای بیمارستانها دستورالعمل صادر کرد و اعمال جراحی و بستریها به صورت رایگان صورت گرفت اما اگر آن روند درمانی ادامه داشته باشد و فرد بیمه نباشد، خارج از بیمارستان فرد باید هزینهها را بپردازد.
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر افزود: همچنین در صورت فوت، فرد باید بیمه باشد که برای انتقال پیکر و سایر موارد آن بتواند از مزایای بیمه استفاده کند.
وی تصریح کرد: به همین منظور هر سال زائران اربعین بیمه میشوند و این بیمه توسط سازمان حج و زیارت سالهاست انجام میشود. برای امسال نیز ظاهرا چند روزی است که سازمان بیمهگر انتخاب شده است.
مرعشی گفت: ما با آن بیمه زیاد کار خواهیم داشت؛ به طوری که بیمه و مراکز درمانی ما باید در مراسم اربعین همکاری نزدیکی را با یکدیگر داشته باشند تا بتوانیم زائران بیمار را به کشور انتقال داده و پیگیریهای بعدی را نیز برایشان انجام دهیم.
وی یادآور شد: هماهنگیهای مورد لزوم در مرز نیز با اورژانس به جهت انتقال بیمار به داخل کشور برقرار خواهد بود.