ایرانی ها چهار هزار موکب اربعین در عراق برپا می کنند

رئیس کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی از ثبت ۴ هزار درخواست تمدید و صدور پروانه جدید موکبداری در سامانه ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، «سیدمحمد جلال مآب» در گفت وگو با ایرنا با تاکید بر اینکه موکبداران باید به قوانین کشور عراق به عنوان میزبان اصلی اربعین احترام بگذارند، اظهار داشت: حضور موکب داران ایرانی تنها با هدف مشارکت در فیض میزبانی از زائران اربعین حسینی است و باید به قوانین، آداب و رسوم و فرهنگ کشور میزبان راهپیمایی عظیم اربعین حسینی، پایبند باشند.
رئیس کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی پرهیز از ایجاد فضای رقابت منفی بین موکبهای ایرانی و عراقی را نکته مهم دیگر برشمرد و گفت: مردم و عشایر عزیز عراقی، گاه با برپا کردن یک چادر یا خیمه ساده و تقدیم چای و خرما، خالصانه و با تمام وجود به میزبانی از زائران اربعین حسینی میپردازند، لذا هر اقدامی از سوی موکبهای ایرانی که القاکننده فضای رقابتی یا تفاخر به امکانات باشد، امری نکوهیده و ناپسند است.
وی با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر مردمی ماندن اربعین حسینی گفت: حضور موکبهای بزرگ وابسته به نهادهای بزرگ دولتی نباید به گونهای باشد که این حرکت بزرگ مردمی را تحتالشعاع قرار داده و عرصه را برای خدمت موکبهای مردمی کوچک تنگ کند.
جلالمآب، روحیه خادمی را نکته سوم در امر میزبانی از زائران اربعین برشمرد و گفت: قرار گرفتن در حلقه خادمان سیدالشهداء(ع) میطلبد تا موکب داران و خادمان مواکب ایرانی با تمام توان و روی گشاده به استقبال زائران حسینی بروند و خدای ناکرده با تندرویی ناشی از خستگی، زائران را رنجیده خاطر نکنند.
وی با بیان اینکه مراسم اربعین حسینی تجلی امت واحده اسلامی است، گفت: موکبداران باید تا زمان تکمیل ظرفیت موکب، پذیرای همه زائران چه ایرانی و چه غیر ایرانی باشند و خدای ناکرده به بهانه اینکه موکب مختص زائران فلان شهرستان یا گروه است، مانع ورود سایر زائران حتی زائران خارجی نشوند.
رئیس کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی ایجاد موکبهای مشترک ایرانی عراقی را نکته پنجم در امر میزبانی از زائران اربعین حسینی برشمرد و گفت: تشکیل موکبهای مشترک با برادران عراقی افزون بر پیامدهای مثبت فرهنگی، به کاهش هزینههای حمل و نقل، تامین زمین و زیرساختها و غیره نیز کمک خواهد کرد.
پیاده روی اربعین از اول تا 25 صفر مصادف با 27 مرداد تا 20 شهریور امسال با حرکت میلیون های شیعه از کشورهای مختلف از جمله حدود پنج میلیونی ایرانی بسوی عتبات عالیات به ویژه کربلای معلی در عراق برگزار می شود.