خطیب بعثه رهبری:
امام سجاد از طریق ادعیه، معارف دین را به مردم منتقل می کردند

خطیب بعثه مقام معظم رهبری در جمع زائران حرم سیدالشهداء (ع) با اشاره به ویژگی های شخصیت امام زین العابدین (ع) اظهار داشت: امام سجاد(ع) از طریق ادعیه، معارف دین را به مردم منتقل می کردند.

حجت الاسلام والمسلمین مدرسی خطیب بعثه مقام معظم رهبری در جمع زائران حرم سیدالشهداء (ع) با اشاره به دوران زندگی امام زین العابدین (ع) اظهار داشت: امام سجاد در روز 5 شعبان سال 38 ه.ق به دنیا آمدند و گرچه درباره ولادت و شهادت ایشان چند قول است اما قول مشهور همین است.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین مدرسی دوران زندگی امام سجاد (ع) را به سه بخشِ درک 2 الی 3 سال از ولایت و امامت امیرالمومنین علی (ع) ، درک مدت 10 سال از ولایت و امامت امام حسن (ع) و  مدت 10 سال ولایت و امامت امام حسین (ع) تقسیم کرد.


وی افزود: امام در سال 61 ه.ق در روز عاشورا و در سرزمین کربلا به مصلحت الهی مریض شدند زیرا اگر کسی ندای امام زمانش را بشنود باید فدا و پیش مرگ امام زمانش شود، همچنانکه تمام شهدای غیر بنی هاشم پیش مرگ شهدای بنی هاشم شدند و تمام شهدای بنی هاشم پیش مرگ امام زمانشان شدند و تا یک نفر از بنی هاشم و غیر بنی هاشم زنده بود امام به شهادت نرسیدند.


وی اضافه کرد: وقتی ندای «هل من ناصر» امام حسین(ع) بلند شد امام زین العابدین (ع) فرمودند: عمه جان عصا بیاور تا تکیه کنم و شمشیر بیاور تا مبارزه کنم و حضرت زینب (س) در اختیارشان گذاشتند اما بر اثر کسالت روز زمین قرار گرفتند و نتوانستند به میدان جنگ بروند و اگر می رفتند و به شهادت می رسیدند پرونده امامت و ولایت بسته می شد لذا به مصلحت مریض شدند و روزهای بعد هم قافله سالاری در اختیار حضرت زینب (س) قرار گرفت تا دشمن متوجه حضور و فعالیت امام نشود تا ایشان را به شهادت نرسانند.


خطیب بعثه رهبری در کربلا با اشاره به اینکه دوران امامت و ولایت امام سجاد(ع) بعد از شهادت پدر بزرگوارشان حداقل 34 سال بود، گفت: با توجه به فضایی که در دوران بنی امیه حاکم بود امام برای هدایت مردم برنامه ای ترتیب دادند، که یک مورد شاگرد پروری بود، افرادی با سختی فراوان می توانستند خدمت امام برسند و آن حضرت هم معارف را به آنها منتقل کند که یکی از آنها ابو حمزه ثمالی است.


وی افزود: یکی دیگر از روش های آن حضرت دعاهایی بود که بر زبانشان جاری می شد و از طریق آن دعاها معارف دین را به مردم منتقل می کردند و امروزه این دعاها مجموعه ای به نام صحیفه سجادیه شده که دریایی از معارف در آن نهفته است.


وی اضافه کرد: آن حضرت همچنین غلام و کنیز می خریدند و در خانه به آنها آموزش و معارف دین را یاد می دادند و در نهایت آزاد و هر کدام مبلغ دین می شدند زیرا آموزه های دینی را خوب یاد گرفته بودند و تبلیغ امامت و رسالت و نبوت و قرآن می کردند.


در پایان این مراسم، زائران حضرت سیدالشهداء(ع) با مداحی ذاکر اهل بیت به عزاداری پرداخته و برای مظلومیت امام حسین (ع) اشک ریختند.