نشست مسئولان حوزه حج و زیارت با اعضای فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی/پیگیری موضوعات زیارت و ارائه گزارش اقدامات حج و اربعین

نشست مسئولان حوزه حج و زیارت با رئیس و اعضای فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی پیرامون موضوعات مربوط به زیارت و همچنین تنقیح (اصلاح کردن) بندهای مربوط به حج و زیارت درلایحه برنامه هفتم توسعه، برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج ؛ دراین جلسه که امروز یکشنبه (26 شهریور) در محل سازمان حج و زیارت برگزار شد؛ حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، آقای سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت، تنی چند از معاونان بعثه مقام معظم رهبری و این سازمان و اعضای فراکسیون مجلس شورای اسلامی حضور شرکت داشتند.


درابتدای این نشست حجت الاسلام والسلمین نواب به تشریح عملیات بزرگ حج تمتع و اربعین حسینی 1402 پرداخت و برخی از نوآوری های حج امسال را برشمرد.


وی با اشاره به اینکه به یاری خداوند عملیات حج تمتع امسال به گفته کارشناسان این حوزه موفقیت آمیز بود ، گفت: کاهش عوامل اجرایی و افزایش اعزام زائران درکنارحفظ سطح خدمات اجرایی و فرهنگی از جمله مهمترین توفیقات الهی در موسم حج امسال بود  و عملیات حج با این تعداد خادم و کارگزار در پیش و پس از انقلاب اسلامی رقم نخورده است.


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: با کاهش نیروها و عوامل که در حوزه های مختلف به کاهش هزینه ها نیز منجر می شود حدود 5 کاروان زائر بیشتر از دوره مشابه (حج تمتع 98) به سرزمین وحی اعزام شدند.


 حجت الاسلام والمسلمین نواب تصریح کرد: با کاهش عوامل و نیروها نه تنها سطح و کیفیت خدمات کاهش نیافت بلکه در حوزه های مختلف نیروهای خدمتگزار برتلاش خود افزودند؛ به نحوی که برنامه های آموزشی و بویژه محافل انس ومعرفت به میزان 50 درصد افزایش یافت. همچنین امسال قاریان ، روحانیون با تجربه و مداحان برجسته کشور شرایط مطلوبی را به لحاظ معنوی و فرهنگی رقم زدند.


وی به سلامت زائران علی رغم گرمای شدید و بی سابقه دما درکشورعربستان اشاره کرد و اظهار داشت: با وجود بالا بودن میانگین سنی زائران، با تلاش کادر درمان و پزشکی شرایط مطلوبی به لحاظ آماری فراهم شد  و عملیات حجی  موفق  به حج های موفق کشورمان اضافه شد.


نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت درباره عملیات اربعین حسینی و نقش سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در آن افزود: خوشبختانه شاهد خلق حماسه ای عظیم در اربعین امسال بودیم و همه ارادتمندان امام حسین (ع) از بیش از یکصد ملیت دست به دست هم دادند تا به بهترین نحو حماسه بی نظیری را در بزرگترین اجتماع بشری خلق کنند.



وی افزود: کمیته آموزشی و فرهنگی اربعین که ذیل بعثه مقام معظم رهبری می باشد و کمیته های ثبت نام و اعزام و راهنمایی زائران و امور گمشدگان که توسط سازمان حج و زیارت مدیریت می شوند توانستند عملکرد مطلوبی را به نمایش بگذارند و امیدواریم در سالهای آینده این خدمات رسانی بهتر شود.


این نشست با توضیحات آقای سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص اقدامات صورت گرفته درعملیات حج تمتع 1402 و اربعین حسینی  وتشریح راهبردهای مدنظر برای خدمت رسانی مطلوب به زائران ادامه یافت و سپس موضوع تنقیح لایحه برنامه هفتم توسعه دربندهای مربوط به حج و زیارت مطرح و نکات مربوط برای اصلاح برخی واژگان تبیین شد.


در ادامه حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا میرتاج الدینی و حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی نقد علی از اعضای فراکسیون حج مجلس شورای اسلامی دیدگاه خود را در خصوص این لایحه و خدمات حوزه حج و زیارت در موسم حج و اربعین بیان کردند.


حجت الاسلام میرتاج الدینی اقدام صورت گرفته درکاهش نیروها را تحسین و درعین حال تاکید کرد که کاهش عوامل نباید به خدمات رسانی آسیب وارد کند.



حجت الاسلام نقد علی نیزعملکرد کمیته های ستاد مرکزی اربعین و حضور حماسی مردم در پیاده روی اربعین را بی نظیردانست و گفت: امسال شاهد روان بودن ارائه خدمات بودیم.


وی در خصوص انتخاب روحانیون کاروان ها در موسم حج تمتع نیز توضیحات و پیشنهاداتی مطرح کرد.


در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین سید حسین رکن الدینی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری توضیحاتی درباره برنامه های فرهنگی بعثه در موسم حج تمتع و نحوه انتخاب روحانیون و عوامل فرهنگی بیان کرد.


حجت الاسلام والمسلمین احد آزادیخواه رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی  نیز در این نشست اظهار کرد: نمایندگان مردم در فراکسیون حج و زیارت که همگی ارادت و دلبستگی به موضوع زیارت  و فراهم کردن این فرصت معنوی برای مردم خوب کشورمان دارند، آماده پیگیری همه درخواست ها و مطالبات در این زمینه می باشند.



وی خواستار افزایش برگزاری جلسات میان مسئولان حوزه حج و زیارت و نمایندگان مجلس در فراکسیون حج و زیارت شد و گفت: این جلسات در حوزه های کارشناسی می تواند ادامه یابد و موضوعات حج، عمره، زیارت عتبات و .... بررسی و پیگیری شود.