اسلام، ایمان، تقوی و یقین چهار مرحله سعادت انسان

معاون بین الملل بعثه مقام معظم رهبری با استناد به حدیثی از امام هشتم(ع) ، اسلام، ایمان، تقوی و یقین را چهار مرحله سعادت انسان توصیف کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین «منصور میراحمدی» امروز دوشنبه در برنامه «تواصی به حق» در جمع نمازگزاران در نمازخانه مجموعه حج و زیارت در تهران درباره مراحلی که به سعادت انسان منجر می شود، سخن گفت.


وی با اشاره به حدیث  "الإیمانُ فَوقَ الإسلامِ بدَرَجَةٍ ، و التَّقوى فَوقَ الإیمانِ بدَرَجَةٍ ، و الیَقینُ فَوقَ التَّقوى بدَرَجَةٍ - ایمان یک درجه بالاتر از اسلام و تقوی یک درجه بالاتر از ایمان و یقین یک درجه بالاتر از تقوی است " از امام رضا(ع) اظهار داشت: بر اساس این سخن گهربار سعادت انسان در چهار مرحله اسلام، ایمان، تقوی و یقین خلاصه می شود.


معاون بین الملل بعثه مقام معظم رهبری افزود: اسلام با اظهار زبانی تسلیم شدن در برابر خداوند و عمل به دستورات اسلام تحقق می یابد و تمامی مسلمانان با شهادتین این مرحله را پشت سر گذاشتند.


وی با بیان اینکه ایمان با باور قلبی به آموزه های اسلامی شکل می گیرد، اظهار داشت:  ایمان به همین دلیل متمایز از اسلام بوده و طبق فرمایش امام رضا(ع) بر اسلام برتری دارد.


حجت الاسلام والمسلمین میر احمدی با بیان اینکه قرآن هم  به تمایز اسلام و ایمان و برتری ایمان بر اسلام اشاره دارد ، تقوی را میوه درخت ایمان دانست و گفت: هرچه ایمان قوی تر شود مرتبه تقوی بالاتر می رود.


وی اظهار داشت: فرد با تقوی زاد و توشه ای برمی گیرد که با آن مسلمانی اش تضمین می شود و از طریق این سازو کار درونی از اعمال و رفتارش مراقبت می گردد.


معاون بین الملل بعثه مقام معظم رهبری درباره یقین بعنوان مرحله چهارم اظهار داشت: مسلمان مومن و با تقوی حقایق را بدون استدلال عقلی و عملی و از طریق شهود باطنی دریافت می کند .


وی افزود: دستیابی به این مرحله برای انبیاء و ائمه اطهار (علیهم السلام) امکان پذیر است و افزون بر این بزرگواران، می توان شهیدان راه اسلام در زمان های گوناگون و بطور خاص شهیدان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را از جمله افرادی دانست که به درجاتی از یقین دست یافته اند.


وی افزود: به همین دلیل دستیابی به مرحله یقین با دشواری های زیادی روبرو بوده همان طوری که امام رضا(ع) در پایان این سخن می فرماید: "و لَم یُقسَمْ بَینَ العِبادِ شیءٌ أقَلُّ مِن الیَقینِ - و میان مردم چیزى به کمى یقین تقسیم نشده است".




مطالب مرتبط

نظرات کاربران