درمراحل چهارگانه سعادت انسان؛

تقوی بالاتر از ایمان است

معاون بین الملل بعثه مقام معظم رهبری با استفاده از آموزه های دینی و معارف اهل بیت ، در مراحل چهار گانه سعادت انسان تقوی را بالاتر از ایمان دانست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین منصور میراحمدی که امروز دوشنبه در برنامه «تواصی به حق» در جمع نمازگزاران در نمازخانه مجموعه حج و زیارت در تهران سخن گفت در ادامه مبحث مراحل چهارگانه سعادت انسان (اسلام، ایمان، تقوی و یقین) اظهار داشت:  تقوی در مرحله بالاتری از ایمان قرار دارد.


وی به معنای لغوی و مفهوم و معنای خاص تقوی اشاره کرد و اظهار داشت: تقوی به معنای عام حفظ کردن خویشتن از چیزی است که انسان از آن می ترسد.


حجت الاسلام والمسلمین میراحمدی با بیان اینکه واژه تقوی 17 بار و کلمات هم خانواده آن بیش از 200 بار در قرآن کریم آمده است، افزود: در برخی دسته بندی ها تقوی بر اساس آیات قرآن به چهار دسته ی ترس از عذاب الهی در آخرت، عمل به طاعت و ترک گناه، حائل و ملکه نفسانی تعبیر شده است.


وی اضافه کرد: ترس از عذاب الهی موجب رعایت اوامر و نواهی خداوند می شود و شخص به این وسیله میان خود وعذاب الهی حائلی قرار می دهد. همچنین مداومت در تبعیت از اوامر و نواهی موجب شکل گیری ملکه تقوی در قلب مومن می گردد.


معاون بین الملل بعثه مقام معظم رهبری در ادامه با اشاره به اینکه تقوی فراتر از ایمان است، نتیجه گرفت که قلب مومن ظرف تقوی است پس ایمان پیش شرط تقوی محسوب می شود .


وی با بیان اینکه تقوی به معنای حالت نفسانی و ملکه قلبی بوجود آورنده نوعی مصونیت در مومن می شود، اظهار داشت: تقوی اگر در انسان پدید آید دو مرتبه دارد. درحالت ضعیف به دوری از محیط گناه و درحالت قوی به دوری از گناه در درون محیط مساعد گناه منجر خواهد شد.


وی افزود: اگر حالت نفسانی در وجود انسان قوی شد یک سپر حفاظتی ایجاد می کند که انسان دیگر گناه نکند و حتی از ورود به جلسه ای که احساس می کند  آلوده به گناه است پرهیز نماید.