جایگاه تقوی در روایات و خطبه فدکیه

معاون بین الملل بعثه مقام معظم رهبری در مراسم تواصی به حق با عرض تسلیت بمناسبت فرارسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) به جایگاه تقوی در خطبه فدکیه آن حضرت پرداخت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین منصور میراحمدی امروز دوشنبه در برنامه «تواصی به حق» در جمع نمازگزاران در نمازخانه مجموعه حج و زیارت در تهران در ادامه مبحث مراحل چهارگانه سعادت انسان T در باره جایگاه تقوی در خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) سخن گفت.


وی با بیان اینکه خطبه فدکیه پر از آموزه ها و معارف بلند است، با اشاره به سخنان آن حضرت در باره فلسفه جعل احکام شرعی و شریعت به توضیح آیه 102 سوره آل عمران به عنوان نخستین استشهاد حضرت زهرا (س) به قرآن کریم در این خطبه پرداخت و گفت: تقوی فراتر از ایمان است ودراین آیه هم از مومنان خواسته شده است که تقوای الهی را پیشه کنند. وی با بیان اینکه تعبیر"حَقَّ تُقاتِهِ" دراین آیه برداشتن بالاترین مرحله تقوی دلالت دارد، عاقبت بخیری را نتیجه تقوی دانست و افزود: کسی که تقوی را رعایت کند مسلمان و عاقبت بخیر از دنیا می رود و از اسلام دور نخواهد شد.


حجت الاسلام والمسلمین میر احمدی بجای آوردن حق تقوی را داشتن تقوای خالص عنوان کرد و اظهار داشت: تقوای کامل همان عبودیت به صورت خالص است که با پرهیز از نواهی ومحرمات و انجام دادن واجبات حاصل می گردد.



وی افزود: گاهی اوقات انسان واجبات را انجام می دهد، نماز می خواند ، روزه می گیرد حج بجا می آورد اما در کنارش معصیت هم مرتکب می شود، در این حالت عبودیت کامل نشده پس تقوی هم کامل نشده است.


وی درتوضیح حق تقوی ادامه داد: زمانی که انسان همواره تقوی را رعایت کند و در نتیجه در وجودش تبدیل به ملکه شود در این صورت عاقبت بخیر می شود .


معاون بین الملل بعثه با طرح این سوال که چرا حضرت زهرا(س) به این آیه استشهاد کردند؟ اظهار داشت: آن حضرت می خواستند به مردم بگویند که با رعایت تقوای الهی است که انسان به سعادت می رسد.



وی افزود: حضرت زهرا(س) با این سخنان در واقع به مخاطبانی که در جلسه حاضر بودند این نکته را تذکر می دهند که شما نمی توانید ادعا کنید باتقوی هستید و عاقبت بخیر می شوید در حالیکه رضایت بر غصب فدک و ظلم به اهل بیت دارید.