تظاهرات در مراکش و اردن در حمایت از غزه

سازمان حمایت از مسائل ملی مراکش اعلام کرد که ۵۶ شهر در این کشور شاهد برگزاری تظاهرات در ۱۱۳ نقطه در حمایت از غزه بود که بیش از سه ماه با تجاوازت رژیم صهیونیستی مواجه است.

به گزارش خبرگزاری ها، سازمان حمایت از مسائل ملی مراکش با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد، این تظاهرات در همبستگی با ساکنان غزه و تحت شعار «نه به کوچ اجباری فلسطینیان» برگزار شد.


براساس خبرگزاری آناتولی، در بیانیه مذکور همچنین آمده است، در روز جمعه ۱۱۳ تظاهرات در ۵۶ شهر مراکش در حمایت از غزه برگزار شد.


در این بیانیه آمده است، از جمله شهرهایی که شاهد تظاهرات بود می‌توان به «الدار البیضاء»، «الرباط»، «الخمیسات»، «طنجه»، «تطوان»، «أکادیر»، «فاس» و «مکناس» اشاره کرد.


سازمان حمایت از مسائل ملی مراکش در بیانیه خود همچنین اعلام کرد، شرکت‌کنندگان در این تظاهرات پس از اقامه نماز جمعه با برگزاری تظاهرات تداوم جنگ علیه فلسطینیان و سکوت بین‌المللی در قبال این جنگ را محکوم کردند.


آنها همچنین شکایت آفریقای جنوبی علیه نسل‌کشی فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه را ستودند.


طبق بیانیه این نهاد مراکشی، معترضان مجدداً از مقامات کشورشان خواستند تا در توافق عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بازنگری کنند.



رژیم صهیونیستی و مراکش که از سال ۲۰۰۰ روابط با یکدیگر را متوقف کرده بودند، ۱۰ دسامبر ۲۰۲۲ با نظارت آمریکا توافقی را برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک خود امضا کردند که با مخالفت نهادها، احزاب و گروه‌های مردمی مواجه شد.


از سوی دیگر، صدها تن از شهروندان اردنی برای اعلام همبستگی با ملت فلسطین تظاهراتی را در شهر امان برپا کردند.


شرکت‌کنندگان در این تظاهرات جنایت‌های نیروهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه و شهرهای کرانه باختری را محکوم کردند و از جامعه جهانی و کشورهای عربی خواستند برای توقف تجاوزات وارد عمل شوند.


آنها همچنین سکوت جهانی در قبال حوادث غزه و تمامی تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای کوچاندن اجباری فلسطینیان غزه، جدایی کرانه باختری از این باریکه و هدف قرار دادن کودکان، زنان و سالخوردگان را محکوم کردند.


معترضان از جامعه جهانی خواستند رژیم صهیونیستی را برای توقف تجاوزاتش، دفاع از حقوق ملت فلسطین، توقف جنگ نسل‌کشی و کوچ اجباری که با قوانین بین‌المللی و ارزش‌های حقوق بشر تناقض دارد تحت فشار قرار دهد.


این تظاهرات‌ها پس از آن برگزار شد که جلسه رسیدگی به پرونده نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه روز (پنج‌شنبه) در لاهه آغاز شد. جلسه دوم آن نیز روز جمعه برگزار شد. در متن شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی خواسته شده فوراً عملیات نظامی خود در نوار غزه را متوقف کند.