خطبه متقین سند تقوی و اخلاق

معاون بین الملل بعثه مقام معظم رهبری از خطبه 193 نهج البلاغه (متقین) بعنوان سند تقوی و اخلاق یاد کرد که در آن صفات اهل تقوی در کلام امیرمومنان علی (ع) بیان شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین منصور میراحمدی که امروز دوشنبه در برنامه «تواصی به حق» در جمع نمازگزاران در نمازخانه مجموعه حج و زیارت در تهران سخن گفت در بیان صفات متقین به این فراز از خطبه متقین"غضوا ابصارهم عما حرم الله علیهم-چشمان خویش را از آنچه خداوند بر آنها حرام کرده فرومیگیرند و نظر را کوتاه میکنند" اشاره کرد و گفت: فقره نگاه نکردن از نظر فقهی و اخلاقی و عرفانی مورد بحث است.
وی گفت: علاوه بر آن که انسان باید به نامحرم فاقد حجاب ننگرد و ازنگاه کردن به تصاویر مستهجن در شبکه های اجتماعی بپرهیزد بلکه باید به هر چیزی که موجب غفلت از خداوند می شود و کارهایی که دل مشغولی بدنبال دارد توجه نکند.
معاون بین الملل بعثه در توضیح فراز "و وقفوا اسماعهم علی العلم النافع لهم-و گوشهای خود را وقف شنیدن علم و دانش سودمند میسازند" اظهار داشت: در این فراز از بعد ایجابی شنیدن مطالب و اخبار مفید و در بعد سلبی گوش ندادن به مطالب و اخبار غیر مفید مطرح است.
وی با اشاره به معنای وقف گفت: خداوند نعمت گوش دادن را به انسان عطا کرده است و وقف گوش به معنی استفاده از آن در مسیری است که خداوند دوست دارد.
وی با بیان اینکه اهل تقوی توجه دارند که از چه راههایی می توانند معرفت و آکاهی کسب کنند، افزود: برای تحصیل هر نوع آگاهی و معرفتی که سودمند باشد و موجب سعادت انسان می شود خود را باید وقف کنیم.