فضایل اخلاقی مدیران و کارگزاران کاروان های زیارتی

مسئول دفتر نمایندگی بعثه در عراق در جمع روحانیون و خادمان فرهنگی کاروان های عتبات به تشریح برخی از فضایل اخلاقی مدیران و کارگزاران کاروان های زیارتی پرداخت.

به گزارش پایگاه طلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین حسین بهجتی مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در عراق در جمع روحانیون و خادمان فرهنگی کاروان های عتبات در هتل کربلا الدولی به برخی از فضایل اخلاقی مدیران و کارگزاران اشاره کرد.


وی با ذکر حدیثی از امام علی (ع) گفت: بر پیشوا واجب است که نخست خویشتن را تعلیم دهد، یعنى نسبت به آدابى که داناست خویشتن را تمرین دهد تا رفتار و گفتارش موافق علم و آگاهى اش باشد.


وی افزود: مردم براى پیروى از آنچه که از رفتار و حالات پیشوایان ببینند آماده ترند تا گفتار تنها ، بخصوص وقتى که در رفتارها خلاف آن را مشاهده کنند، چه، این خود باعث بدگمانى در گفته هاى مخالف رفتار و گستاخى بر مخالفت سخنانى که از آنان زبانزد شده، مى گردد، هر چند که به ظاهر راست و درست باشند. وی اضافه کرد: کسى که خود را ادب کند، سزاوارتر به بزرگداشت و احترام است تا آن که دیگران را ادب مى کند. امام علی (ع) در حکمت 70 نهج البلاغه می فرمایند:


مَنْ نَصَبَ نَفْسَهُ لِلنَّاسِ إِمَاماً- فَلْیَبْدَأْ بِتَعْلِیمِ نَفْسِهِ قَبْلَ تَعْلِیمِ غَیْرِهِ- وَ لْیَکُنْ تَأْدِیبُهُ بِسِیرَتِهِ قَبْلَ تَأْدِیبِهِ بِلِسَانِهِ- وَ مُعَلِّمُ نَفْسِهِ وَ مُؤَدِّبُهَا أَحَقُّ بِالْإِجْلَالِ- مِنْ مُعَلِّمِ النَّاسِ وَ مُؤَدِّبِهِمْ


هر کس خود را به پیشوایى مردم گمارد، باید پیش از تعلیم دیگرى نخست به تعلیم خود بپردازد و به جاى آن که به گفتار، دیگرى را تربیت کند، باید به رفتار ادب کننده او باشد. و آن کس که آموزنده و ادب کننده خویشتن است سزاوارتر به احترام است تا آن که مردم را آموزش و پرورش مى دهد.


گفتنی است جلسه روحانیون و مداحان کاروان های عتبات روزهای فرد در بعثه مقام معظم رهبری در کربلا برگزار می شود.