توزیع آب زمزم در مسجدالنبی(ص)

دفتر خدمات مسجدالنبی (ص) اعلام کرد روزانه 10 هزار بطری آب زمزم و 10 هزار کلمن آب در این مسجد مقدس توزیع می‌شود.

حضرت ابراهیم (علیه‌السلام) به امر خداوند، همسر و فرزند خردسالش را در سرزمین بی‌آب و آبادانی مکه به امان خدا رها کرد. پس از تمام‌شدن آب و غذای مادر و فرزند، طفل خردسال بی‌تاب از تشنگی، پا بر زمین می‌سایید و مادر در پی یافتن آب از صفا به مروه و از مروه به صفا می‌شتافت، ولی چیزی جز سراب نبود. ناامید به سمت کودک خود بازگشت که دید خداوند به قدرت خود، چشمه آبی در زیر پای کودکش روان ساخته است که موجب روشنی دیدگان او گردید.


اکنون پس از هزاران سال، حاجیانی از سراسر جهان به زیارت خانه خدا می‌آیند و از آن آب متبرک هم خود می‌نوشند و هم برای دیگران به عنوان هدیه و تبرک می‌برند.


چاه زمزم در دو متری شرق کعبه قرار دارد و سالانه میلیون‌ها زائر حین انجام اعمال حج از این آب می‌نوشند. قدمت این چاه به زمان حضرت ابراهیم (ع) و فرزندش اسماعیل (ع) بازمی‌گردد.


آثار و برکات زمزم، قبل از اسلام و در میان سایر ملل نیز مورد توجه بوده است. تاریخ پیدایش آن، به 1900 سال قبل از میلاد برمی‌گردد. (به نقل از: جعفری، 1393 ش، ج 8، ص 489)


مطابق بیشتر روایت‌هاى اسلامى، پیدایش زمزم در زمان حضرت ابراهیم (ع)، رخدادى آسمانى به واسطه یکى از فرشتگان بوده است. هنگامی‌که ابراهیم همسرش هاجر و فرزندش اسماعیل را در سرزمین خشک مکه رها کرد، تشنگى بر آنان چیره شد. سپس به امر خدا و توسط فرشته الهى، آبى از زیر پاى اسماعیل بر زمین جارى گردید که «زمزم» نام گرفت. (شفیعی، 1395 ش، در: rch.ac.ir)


در طول هزاران سالی که بر این پدیده شگفتِ حرمِ الهی گذشته، زمزم تحولاتی را از سر گذرانده و در رهگذر حوادث، مسیری طولانی طی کرده است. مدت‌زمانی آشکار بود و از آن استفاده می‌شد، گاهی در دل صخره‌ها پنهان ماند و در زمانی دیگر، آن را در اعماق زمین و میان سنگ‌های سوخته کاویدند و لایروبی کردند تا سرچشمه آن را برای لب‌های خشکیده و جگرهای تفتیده میهمانان خدا جاری سازند و زائران بیت عتیق را در آن دیارِ سوزان سیراب کنند. (رهبر، 1379 ش ـ ب، ص 86)


اکنون این آب با پیشرفته‌ترین وسایل به شکلی کاملاً بهداشتی استخراج می‌شود (رهبر، 1379 ش ـ ج، ص 76) و نه تنها در مکه، بلکه در مدینه در خدمت زائران بیت‌الله‌الحرام است و زائران کوی دوست، هم در میهمان‌خانه الهی از آن بهره‌مند می‌شوند و هم آن را به دورترین نقاط به سوغات می‌برند. (عسکری علویه، ۱۳۹۷ ش، در: hajj.ir)


به گزارش دفتر خدمات مسجدالنبی (ص) روزانه 10 هزار بطری آب زمزم و 10 هزار کلمن آب در این مسجد مقدس توزیع می‌شود.