توافق با دانشگاه لبنانی جهت همکاری علمی در حوزه حج و زیارت
معاون بینالملل بعثه مقام معظم رهبری و رئیس دانشگاه اسلامی لبنان در ارتباط تصویری از همکاریهای مشترک علمی در حوزه حج و زیارت استقبال و درباره راهکارهای آن تبادلنظر کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج،در این نشست مجازی که امروز سه شنبه (15 اسفند) در قالب فضای مجازی برگزار شد، حجتالاسلاموالمسلمین منصور میراحمدی معاون امور بینالملل بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به اهمیت پژوهش و تولید علم در حوزههای مرتبط با حج و زیارت خاطرنشان کرد: حج یکی از مهمترین فرصتهایی است که برای مسلمانان جهان رخ میدهد و به همان میزان همکاریهای علمی و پژوهشی میان نهادهای علمی جهان اسلام و کارگزاران حج از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با توضیح ظرفیتهای علمی در بعثه افزود: حوزه نمایندگی ولیفقیه در امور حج و زیارت از ظرفیت علمی قوی برخوردار است که یکی از آنان هیئتعلمی بعثه متشکل از اساتید دانشگاههای مطرح کشور در رشتههای مختلف دانشگاهی و پژوهشکده حج و زیارت با تألیف و ترجمه حدود 1700 جلد کتاب در موضوعات مرتبط نظیر مناسک، معارف، آداب و اخلاق، اسرار حج، تاریخ اسلام، اماکن متبرکه و تفسیر آیات حج میباشد و این دو ظرفیت آمادگی کامل جهت برقراری تبادلات و تعاملات علمی مشترک با دانشگاه اسلامی لبنان در حوزه مختلف مرتبط با حج و زیارت را دارند.
حجت الاسلام والمسلمین میراحمدی همچنین از اعلام آمادگی حوزه نمایندگی ولیفقیه در امور حج و زیارت جهت حمایت از پژوهشها و پایاننامههای مرتبط با موضوعات و چالشهای حج خبر داد.
در ادامه این نشست ، دکتر حسان اللقیس رئیس دانشگاه اسلامی لبنان گفت: ما در دانشگاه اسلامی لبنان، دانشکدههای مختلفی داریم که تقریباً اکثر علوم روز را پوشش میدهند و دانشکده علوم اسلامی ما متکفل مباحثی است که به آن اشاره فرمودید.
وی افزود: تاکنون در زمینه حج و زیارت پایاننامههای دکتری و مقالات بسیار خوبی تولید شده و به انتشار رسیدهاند و از همینجا اعلام میکنم که اساتید و دانشجویان ما علاقهمند به برگزاری جلسات علمی و هماندیشی مشترک در رابطه با موضوعات مطرح شده هستند.
در ادامه این ارتباط تصویری، رئیس دانشگاه اسلامی لبنان با اشاره به سایر ظرفیتهای علمی دانشگاه اسلامی بیروت و تأکید بر ضرورت همکاری مشترک افزود: دانشگاه اسلامی لبنان یک نهاد علمی معتبر و دارای رتبه مناسب جهانی و داخلی با دغدغه مندی بسیار است و در طرف دیگر نیز مجموعه حج و زیارت در ایران دارای ظرفیت بسیار ارزشمند اجرایی و علمی است.
وی اضافه کرد: دو مسئلهی هدف مشترک خدمت به پیشرفت علم و دین در ساحت نظریهپردازی و اجرایی و دیگری ضرورت همکاری نهادهای کارگزاری با نهادهای علمی جهت بهرهبرداری هرچه مطلوبتر از ظرفیتهای موجود، همکاری دانشگاه ما با مجموعه بعثه ایران را دارای اهمیت ویژهای می نماید.
وی همچنین از حجتالاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت برای سفر به لبنان و سخنرانی و تبادلنظر در میان اساتید و دانشجویان دانشگاه اسلامی دعوت به عمل آورد.
در پایان این دیدار، مقرر گردید دو طرف از طریق نمایندگان خود سند پیشنویس همکاریهای مشترک را تهیه و ابراز امیدواری کردند که همکاری علمی و پژوهشی مشترک از موسم حج آتی آغاز شود.