عدم پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس میان حماس و رژیم صهیونیستی

با گذشت صد و شصت و پنج روز از آغاز حمله رژیم صهیونیستی به غزه، مقامات قطری اعلام کردند مذاکرات آتش‌بس بین حماس و این رژیم بی‌نتیجه بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه قطر گفت: هیأت اسرائیلی به ریاست «دیوید بارنیا» رئیس موساد پس از یک روز مذاکرات بدون پیشرفت، دوحه را ترک کرد اما میانجی‌ها به ازسرگیری مذاکرات پس از هفته‌ها بن‌بست، خوش‌بین هستند.


مذاکرات غیرمستقیم که میان رژیم صهیونیستی و حماس با میانجیگری قطر و مصر برگزار شد، اولین مذاکراتی است که در چند ماه گذشته در این سطح در دوحه برگزار شده است


ماجد الانصاری سخنگوی وزارت امور خارجه قطر در یک کنفرانس خبری در دوحه گفت: ما محتاطانه خوش‌بین هستیم که مذاکرات از سر گرفته شده است. هنوز برای اعلام هرگونه موفقیتی زود است.


به گفته این سخنگو، خروج دیوید بارنیا به معنای پایان مذاکرات نیست، زیرا تیم‌های فنی همچنان در مورد پارامترهای پیشنهاد سه مرحله‌ای وقفه ۶ هفته‌ای در حال مذاکره هستند. ماجد الانصاری گفت گام بعدی ارسال یک پیشنهاد متقابل برای حماس است.



از زمان آخرین آتش‌بس در نوامبر، حماس و رژیم صهیونیستی چندین پیشنهاد را رد کرده‌اند و مذاکرات بارها به بن‌بست رسیده است.


رژیم صهیونیستی در اوایل ماه جاری میلادی از اعزام هیأتی به یک نشست میانجیگری در مصر خودداری کرد و خواسته‌های حماس را «مضحک» خواند.


حماس که بر آتش‌بس، خروج اشغالگران از غزه و بازگشت آوارگان بر شمال غزه تأکید دارد اعلام کرد رژیم صهیونیستی به‌دنبال توافق نیست و بر جنایات جنگی در غزه اصرار می‌ورزد.


به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، در صورت حصول توافق، پیش‌بینی می‌شود که توافق چند مرحله داشته باشد.


با گذشت بیش از یک هفته از ماه رمضان، فعلا از توافق آتش‌بس در غزه خبری نیست و طبق گزارش منابع پزشکی، آمار شهدا در نوار غزه از هفتم اکتبر (۱۵ مهر ماه) به ۳۱۸۱۹ تن رسیده که بیشتر آن‌ها زن و کودک هستند. تعداد زخمی‌ها نیز به ۷۳۹۳۴ تن افزایش یافته و هزاران نفر نیز همچنان زیر آوار هستند.


از زمان آغاز جنگ ویرانگر در نوار غزه، اشغالگران صهیونیست برق غزه را قطع و ورود آب، غذا، دارو و سوخت را ممنوع کرده‌اند و حدود ۲.۳ میلیون فلسطینی را در شرایط فاجعه‌بار انسانی قرار داده‌اند.


ابراز تاسف اتحادیه اروپا از اوضاع مردم غزه


سخنگوی اتحادیه اروپا تأکید کرد گرسنگی که ساکنان نوار غزه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، مایه تأسف است.


پیتر استانو، سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد: گرسنگی که ساکنان نوار غزه با آن رو به رو هستند، مایه تأسف و امری ردشدنی است. استانو همچنین تصریح کرد که باید گذرگاه‌های بیشتری برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه بازگشایی شود.


وی در ادامه افزود: اتحادیه اروپا رژیم صهیونیستی را برای افزایش ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه تحت فشار قرار می‌دهد.


سخنگوی اتحادیه اروپا همچنین گفت که جامعه جهانی باید رژیم صهیونیستی را جهت تسهیل ورود کمک‌ها به غزه تحت فشار قرار دهد. وی در پایان گفت که ۲۶ کشور اروپایی خواستار برقراری آتش‌بس انسانی در نوار غزه هستند.


افزایش اختلافات در کابینه اسرائیل


بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ضمن انتقاد از سفر «بنی گانتس» عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی به آمریکا گفت: هر کسی که به ایالات متحده سفر می‌کند باید بداند چگونه به آمریکایی‌ها نه بگوید، همانطور که من انجام می‌دهم.


در حالی که جنگ در نوار غزه وارد ششمین ماه می‌شود، دولت آمریکا از «بنی گانتس»، عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی دعوت کرد به واشنگتن سفر کند. اختلافات میان مقامات تل آویو پس از سفر بنی گانتس (وزیرجنگ سابق تل آویو) به واشنگتن بالا گرفته است و گزارش‌ها نشان می‌دهد که نتانیاهو از سفر بنی گانتس به آمریکا خشمگین است.


پیشتر منابع خبری رژیم صهیونیستی فاش کرده بودند نتانیاهو تصمیم به کنار گذاشتن گانتس از مذاکرات جاری در قطر برای مبادله اسرا گرفته است.


نتانیاهو همچنین گفت: در داخل اسرائیل گروه‌ها و طرف‌هایی برای جلوگیری از عملیات نظامی در رفح به آمریکا پیوستند.


نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اظهار کرد که برای نابودی حماس در رفح، راهی جز حمله زمینی به این منطقه وجود ندارد.


وی تصریح کرد: مذاکرات بر سر توافق تبادل اسرا باید سختگیرانه باشد و نمی‌توان از ابتدا به دشمن هر آنچه را که می‌خواهد، داد.


آمریکا در حالی که با عملیات گسترده در رفح مخالفت می‌کند، اما نشریه پالتیکو خبر داده واشنگتن به حمله محدود و با نام «ضدتروریستی» در رفح موافقت کرده‌ است.