مرعشی:
امسال، تعداد کادر پزشکی کاهش و تعداد زائران افزایش یافت

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر تصریح کرد: امسال بر اساس الزامات جدید، تعداد کادر پزشکی کاهش و تعداد زائران افزایش یافته است.

دکتر سید علی مرعشی روز یکشنبه (26 فروردین)در نشست خبری حج ١۴٠٣ با اشاره به الزام معاینات زائران برای حضوردر حج پیش رو افزود: امسال تعداد کادر پزشکی حج و زیارت هلال احمر ٣٨٠ نفر است در حالی که سال گذشته ۴٢۵ نفر بود.


وی با اشاره به شرایط اعزام پزشکی به سفر معنوی حج اظهار داشت: استطاعت جسمی و روحی زائران هر ساله از سوی مرکز پزشکی جمعیت هلال احمر بررسی می شود و از این رو برای حج امسال، خدمات بهداشتی و معاینات حجاج از سال ١۴٠٢ آغاز شد.


مرعشی با اشاره به این که ۵٩۵ نفر نتوانستند استطاعت سلامت را برای حضور در این سفر معنوی کسب کنند، گفت: بر اساس دستورالعمل جدید فرهنگستان علوم پزشکی، امسال برای نخستین بار افراد دیالیزی نمی توانند به حج اعزام شوند.


سه درصد کل زائران عوامل اجرایی حج تمتع هستند 


رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با اشاره به این‌که ۸۷ هزار و ۵۰٠ نفر به حج تمتع اعزام می شوند، به بیان فرایند انتخاب پزشک برای انجام معاینات زائران پرداخت وگفت: در حج گذشته پزشکان معاینه کننده از افرادی بودند که سابقاً به حج اعزام شده بودند اما امسال همه پزشکانی که زائران را معاینه می کنند به حج مشرف خواهند شد و به ازای هر ۶۰۰ زائر یک پزشک انتخاب شده است.


استطاعت ٩٠ درصد زائران انجام گرفته است


وی تصریح کرد: بیش از یک هزار و ۴۵۰ زائر بیش از ۸۰ سال دارند و ۹۲ نفر کمتر ۱۸ سال هستند و از ۸۲ هزار ۱۶۴  نفر ۶۲ هزار و ۱۴۲ نفر استطاعت سلامتی شأن تایید شده و ۹ هزار و ۴۴۰ نفر هنوز معاینه نشده اند.


کوچکترین زائر شیرخوار ۶ ماهه


وی با بیان اینکه استطاعت ۹ هزار و ۲۶۲ نفر در حال بررسی است و ۷۰۷ زائر به کمیسیون تخصصی ارجاع داده شده اند، درباره نتایج معاینات سلامتی زائران گفت: ۱۱ هزار و ۳۲۰نفر دارای بیماری قند و ۱۶هزار نفر و ۷۷۰ نفر فشارخون و ۳ هزار و ۲۰۵ نفر بیماری قلبی و ۵۹۰نفر بیماری ریوی هستند و کوچکترین زائر امسال شیرخوار ۶ ماهه است.


مرعشی درباره کادر درمان ۳۸۰ نفره هلال احمر گفت: این تیم شامل پزشکان معاینه کننده و پزشکان متخصص، روانپزشک متخصص قلب و علوم آزمایشگاهی و طب اورژانس هستند.


وی ادامه داد: ارائه خدمات در مکه در پلی کلینیک ۶۵ تخته و ۵ درمانگاه شبانه روزی که براساس اسکان زائران در ۵ منطقه ایجاد شده است و در هر منطقه اسکان زائران مطب ۸ ساعت پذیرای  زایران بیمار خواهد بود.


عمره مفرده از سوم اردیبهشت آغاز می شود


وی تصریح کرد: عمره مفرده از ۳ اردیبهشت آغاز می شود و دارو با توجه به اینکه تعداد زائر محدود است به همراه زائر دارو ارسال می شود اما درخصوص دارو برای حج با انجام اقدامات لازم ارسال خواهد شد.


به گفته مرعشی، سرم و شربت از عربستان خریداری و بقیه داروها که شامل ۴۰۰ قلم است خریداری شده و ارسال خواهد شد. براساس مصرف سال‌های گذشته و نیاز سنجی صورت گرفته دارو تهیه و مازاد بعد از اتمام حج به کشور برگردانده می شود.


لیست داروهای ممنوعه در حج همانند پارسال   


رئیس مرکز پزشکی حج هلال احمر باب یان اینکه لیست داروهای ممنوعه همان لیست سال‌های گذشته است، گفت: براساس دستورالعمل عربستان واکسن اجباری برای همه کشورها واکسن مننژیت است و برای کشور ما همین واکسن در نظر گرفته شده است و از طریق هلال احمر این واکسن تهیه شده و باید تا دو هفته قبل از اعزام زائر این واکسن تزریق شود.


مرعشی خاطرنشان کرد: اگر کسی در کمیسیون تخصصی رد شود و باز هم اعتراض داشته باشد می تواند در کمیسیونی که هفته آینده در تهران برگزار می شود اعتراض کرده و پرونده وی دوباره  بررسی می شود.


وی گفت: از زائرانی که کادر پزشکی هستند به صورت داوطلب استفاده خواهد شد این اتفاق سال گذشته هم انجام شده است.