موسم معنوی حج تجلی قیامت است + فیلم
در فریضه معنوی حج دوری از خانه و کاشانه، شغل و تعلقات دنیایی و پوشیدن لباسی شبیه کفن میت را تجربه میکنیم و همه این آداب و اسرار نوعی تجلی قیامت است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، محافل انس و معرفت روز سهشنبه (هشتم خرداد)، در هتلهای «درة السلیمانیه»، «الزائرین 2» و «ورقان النور 2» که محل اسکان زائران ایرانی در مکه است، برگزار شد.
در این محافل که با مداحی حاج مهدی سلحشور و حاج حمید رمضانپور همراه بود، حجت الاسلام والمسلمین محمد میرزامحمدی از سخنرانان بعثه مقام معظم رهبری و حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین فلاحزاده از کارشناسان مسائل شرعی سخنرانی کردند.
در این محافل همچنین، یوسف قنبری، خلیل سواری و آرش قنبری که از قاریان بینالمللی کشورمان و عضو کاروان قرآنی «نور» اعزامی به سرزمین وحی هستند، به تلاوت قرآن پرداختند.
حجتالاسلام میرزامحمدی ضمن سخنانی که شامگاه سهشنبه در هتل «ورقان النور 2» ارائه داد، گفت: نام حضرت ابراهیم(ع) 60 بار در قرآن ذکر شده و ایشان در کنار پیامبر(ص) بهعنوان اسوه و الگو معرفی شده است.
وی گفت: حضرت ابراهیم(ع) بعد از نبی مکرم اسلام، دشوارترین ابتلاءات و آزمونهای الهی را داشته است. ایشان دارای مقام خلیلالله، نبوت، رسالت بود و در آزمون اجرای فرمان الهی برای ذبح فرزندش اسماعیل(ع) سربلند شد.
این خطیب بعثه با اشاره به آیه 124 سوره بقره «وَإِذِ ابْتَلَى إِبْرَاهِیمَ رَبُّهُ بِکَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قَالَ إِنِّی جَاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِمَامًا- چون ابراهیم را پروردگارش با کلماتى بیازمود و وى آن همه را به انجام رسانید [خدا به او] فرمود من تو را پیشواى مردم قرار دادم»، گفت: در میان پیامبران الهی، 313 نفر به مقام رسالت رسیدند و از این تعداد، 5 پیامبر اولوالعزم هستند که از این 5 پیامبر، حضرت ابراهیم(ع)، حضرت موسی(ع) و حضرت محمد(ص) به مقام امامت نائل شدند.
حجتالاسلام میرزامحمدی در بخش دیگری از سخنان خود به اسرار و حکمتهای حج اشاره کرد و گفت: انسان در این فریضه معنوی، وطن و سرزمین، شغل، خانواده و تمام دارایی و تعلقات دنیای خود را ترک میکند و با پوشیدن لباسی شبیه کفن میت، سفر آخرت را تجربه میکند.
وی در ادامه موسم معنوی حج را تجلی قیامت دانست و گفت: سفر زائران به سرزمین وحی به دعوت ذات حق تعالی صورت میگیرد و این دعوت در حقیقت لبیک گفتن به دعوت حضرت ابراهیم(ع) است.
این خطیب بعثه مقام معظم رهبری در ادامه به آیه 28 سوره حج «لِیَشْهَدُوا مَنَافِعَ لَهُمْ- تا شاهد منافع خویش باشند» اشاره کرد و گفت: بنابر گفته خداوند متعال، در سفر حج منافع زیادی نهفته است که یکی از منافع آن بخشش گناهان حجاج است.
وی در پایان از زائران ایرانی بیتالله الحرام خواست هنگام زیارت خانه خدا بر حضرت ابراهیم(ع) و نبی مکرم اسلام(ص) زیاد صلوات بفرستند.
حجتالاسلام والمسلمین فلاحزاده نیز ضمن سخنانی که در محفل انس و معرفت در هتل «درة السلیمانیه» مکه ارائه داد، گفت: مکه سرزمین بسیار مقدسی است و این که در یک ماه مشخص(ذیالحجه) باید در مکه باشیم و در یک روزهای معینی از این ماه در سرزمین عرفات، منی و مشعرالحرام باشیم، همگی دارای حکمت و اسرار خاصی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود همچنین بر ضرورت اخلاقمداری و گذشت تأکید کرد و گفت: سعی کنیم از خطا و اشتباهات یکدیگر گذشت کنیم، حتی اگر حق با ما باشد.
گفتنی است که در این محافل انس و معرفت، حاج مهدی سلحشور و حاج حمید رمضانپور از مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) در رثای اباعبدالله الحسین(ع) و خاندان عصمت و طهارت مرثیهسرایی کردند.