صبحانه های گرم برای حجاج ایرانی

سازمان حج و زیارت اعلام کرد امسال برای نخستین بار در موسم حج تمتع وعده های صبحانه گرم به سبد غذایی زائران ایران افزوده شده و مورد استقبال آنها قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری امسال در جهت افزایش تسهیلات، بهبود خدمات و تامین رضایت هر چه بیشتر زائران خانه خدا اقدام به اجرای برخی ابتکارات و نوآوری ها در حوزه های مختلف در شهرهای مکه مکرمه، مدینه منوره و مشاعر مقدسه (عرفات، مشعر و منا) کرده اند که تامین غذای گرم در وعده صبحانه یکی از آنها است.


به گزارش روابط عمومی سازمان حج و زیارت، غذای مطلوب، استاندارد و متناسب با ذائقه و سلیقه ایرانی ها از جمله نکاتی است که موضوع تغذیه و تدارکات زایران ایرانی را از بسیاری کشورهای حاضر در موسم حج تمتع متمایز کرده است.


در همین راستا، مسئولان حج کشورمان اقدام به طبخ و توزیع غذاهای باکیفیت ایرانی به نحو مطلوب و شایسته در آشپزخانه های مدینه منوره و مکه مکرمه برای زائران می کنند.
اوج ظرفیت طبخ و توزیع غذا را می توان در روزهای آتی در مکه مکرمه مشاهده کرد چرا که تا چند روز دیگر تمامی زایران در این شهر حضور خواهند داشت و در نتیجه، ظرفیت آشپزخانه های مکه وسیع تر و کامل تر می شود.
دو آشپزخانه الافندیه و ابوسرحد در مکه مکرمه، مرکز طبخ غذای حجاج ایرانی است. در آشپزخانه الافندیه که یکی از بزرگترین و مجهزترین آشپزخانه های مکه مکرمه است، ظرفیت طبخ 54 هزار پرس غذا در هر وعده وجود دارد و در آشپزخانه دیگر مکه با نام ابوسرحد نیز  29 هزار پرس غذا در هر وعده پخت می شود.


در این آشپزخانه ها نیز همانند آشپزخانه های مدینه منوره، مدیر ، آشپزها و خدمه آشپزخانه را ایرانی ها تشکیل می دهند و کارشناسان بهداشت و  تغذیه نیز  بر کیفیت تامین مواد اولیه و نحوه تهیه غذاها نظارت دارد.


پس از طبخ، غذای زائران طبق یک برنامه مشخص با دستگاههای مجهز به هیترهای برقی به هتل های محل سکونت زایران منتقل می شود تا آنها غذا را گرم و با کیفیت مناسب تناول کنند.


امسال در موسم حج تمتع وعده های صبحانه گرم نیز طبخ و توزیع می شود که مورد استقبال زائران ایرانی قرار گرفته است.


تعداد 87 هزار و 550 زائر ایرانی امسال برای انجام مناسک حج تمتع راهی سرزمین وحی می شوند.


از این تعداد، تاکنون حدود 70 هزار نفر وارد شهرهای مکه مکرمه و مدینه منوره شده اند.