آخرین کاروان های ایرانی سه شنبه آینده به حج می روند

مسئولان سازمان حج و زیارت اعلام کردند: آخرین کاروان های ایرانی روز سه شنبه آینده (22 خرداد) به سرزمین وحی پرواز می کنند تا به این ترتیب، عملیات اعزام زائران حج تمتع در سال جاری به پایان برسد.

مقام های مسئول در سازمان حج و زیارت امروز جمعه به پایگاه اطلاع رسانی حج گفتند: آخرین پرواز حامل کاروان های حج ایران روز سه شنبه آینده (22 خرداد) مطابق با چهارم ذی الحجه از فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) تهران به مقصد بندر جده انجام می شود تا زائران از این طریق وارد مکه مکرمه شوند.


بر اساس این گزارش، اعزام زائران کاروان های «مدینه قبل» شب گذشته به پایان رسید و تا زمان انجام مناسک حج تمتع، هیچ کاروانی از ایران در سال جاری به مدینه منوره نخواهد رفت.


به گفته مسئولان سازمان حج و زیارت، پنج کاروان از استان های تهران و یزد آخرین گروه زائران ایرانی «مدینه قبل» بودند که پس از پنج روز زیارت شهر پیامبر (ص) در روز 22 خرداد با پوشیدن احرام در میقات شجره با قطارهای سریع السیر راهی مکه مکرمه خواهند شد تا خود را برای انجام مناسک حج تمتع آماده کنند.


به گفته مسئولان سازمان حج و زیارت، تاکنون حدود 80 هزار زائر ایرانی حج تمتع وارد عربستان شده اند و این رقم تا زمان اعزام آخرین گروه از زائران ایرانی در روز سه شنبه آینده از عدد 87 هزار و 550 نفر خواهد گذشت.


بر اساس این گزارش، در حال حاضر بیش از 10 هزار و 200 زائر ایرانی در مدینه منوره حضور دارند و حدود 70 هزار نفر نیز در مکه مکرمه بسر می برند.


از مجموع زائرانی که از بیست و چهارم اردیبهشت - زمان ورود اولین گروه از زائران ایرانی به سرزمین وحی- تاکنون وارد عربستان شده اند، حدود 40 هزار نفر اعضای کاروان های «مدینه قبل» بوده اند و پیش از ورود به مکه مکرمه، پنج روز در شهر مدینه اسکان داشته اند.


سایر کاروان ها به «مدینه بعد» شهرت دارند که پس از انجام مناسک حج تمتع، از اول تیرماه برای زیارت پنج روزه شهر پیامبر، از مکه به مدینه خواهند رفت و سپس، راهی ایران اسلامی خواهند شد.


در مجموع، همه زائران ایرانی چه مدینه قبل و چه مدینه بعد، از روز چهارم ذی الحجه - 22 خرداد- در مکه مکرمه حاضر می شوند تا خود را برای انجام مهمترین بخش عملیات حج یعنی انجام مناسک حج تمتع در ایام تشریق آماده کنند.


ایام تشریق به روزهای هشتم تا سیزدهم ذی الحجه (24 تا 31 خرداد) گفته می شود که طی آن، همه زائران برای انجام مناسک حج تمتع به مشاعر مقدسه می روند.


مشاعر مقدسه شامل وقوف و بیتوته در صحرای عرفات، مشعرالحرام و منا است که طی آن، زائران برای انجام مناسک و عبادات خویش به اقامت در چادرها می پردازند و اعمالی چون رجم (سنگ زدن به)‌شیطان، قربانی کردن (گوسفند یا شتر) و حلق و تقصیر (تراشیدن یا کوتاه کردن موی سر) را انجام می دهند. 


بیشترین میزان اقامت زائران در مشاعر در سرزمین منا صورت می گیرد که مدت آن، سه شبانه روز است. 


پیش بینی شده است در روزهای حضور زائران در مشاعر مقدسه، گرمای هوا در عربستان به 50 درجه سانتیگراد برسد. از همین رو، مقام های مسئول حج ایران می گویند امسال ارتقای تسهیلات و تمایز خدمات به زائران ایرانی در عرفات، منا و مشعرالحرام کاملا مشهود است و ده‌ها کانتینر آب و یخ به مشاعر مقدسه انتقال خواهد یافت.


پس از انجام مناسک حج تمتع در ایام تشریق، زائران برای انجام باقیمانده مناسک خود به مکه مکرمه باز می گردند؛ اعمالی که کمتر از یک روز طول می کشد.


مسئولان سازمان حج و زیارت می گویند: عملیات انتقال زائران ایرانی به کشور از روز 15 ذی‌الحجه (دوم تیرماه) از دو مسیر فرودگاه مدینه و جده آغاز خواهد شد و همه آنها در یک دوره زمانی سه هفته ای در ایران خواهند بود.