دعای عرفه با حضور زائران ایرانی در سه نقطه کربلا برگزار می شود
دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در عراق از برگزاری مراسم دعای عرفه با حضور زائران ایرانی در روز یکشنبه آینده در سه نقطه در کربلای معلی خبر داد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج، جلسه برنامهریزی برای برگزاری مراسم دعای عرفه در کربلا سه شنبه شب با حضور مسئولان بعثه مقام معظم رهبری در عراق، دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت، کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کربلا و هلال احمر برگزار شد.
در این جلسه مقرر شد با توجه به استقبال زائران ایرانی از مراسم دعای عرفه، پیش بینی های لازم برای برگزاری مراسم در سه مکان شامل «صحن پیامبر اعظم حرم سیدالشهدا (ع)»، «سرداب حرم حضرت عباس (ع) » و «خیمه گاه حسینی» انجام شود.
حجت الاسلام والمسلمین بهجتی نماینده بعثه مقام معظم رهبری در عراق در این نشست، با تاکید بر لزوم برنامه ریزی جامع و کامل برای برگزاری این مراسم خاطرنشان کرد: استفاده حداکثری از افراد با تجربه برای بهتر برگزار شدن دعای عرفه ضرورت دارد.
وی تصریح کرد: باید شرایطی فراهم شود که زائران امام حسین (ع) بتوانند از این فرصت بی نظیر استفاده حداکثری ببرند.
نماینده بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به اهمیت دعای عرفه گفت: آرزوی شیعیان این است که در روز عرفه در حرم حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) حضور داشته باشند و در این مراسم عرفانی و معنوی شرکت کنند.
در این جلسه در زمینه مسائلی همچون محل و زمان برگزاری مراسم، انتظامات و تهیه و توزیع ادعیه مورد نیاز و دیگر اقدامات لازم برای برگزاری هر چه باشکوهتر این مراسم معنوی بحث و تبادل نظر به عمل آمد.
روز نهم ذیالحجه روز عرفه است. روزی که زائران خانه خدا سپیده دم صبح راهی عرفات میشوند تا در جوی مملو از ایمان، خشوع و خضوع استغفار کرده و ارکان اصلی حج را به جا آورند. عرفات جمع عرفه به معنای شناخت است و از آنجا که وادی شناخت و معرفت خدا و نفس و خود است، عرفات نام گرفته است. عرفه روزی است که صدها هزار زائر خانه خدا به صحرای عرفات میروند و در این روز بزرگ به درگاه خداوند متعال تضرع میکنند، روزی که آنها خواستار تقرب به درگاه احدیت هستند. روزی که خواهان بخشش گناهان و تولدی دوبارهاند.
دعای عرفه نیز دعایی نسبتاً مفصل است که حضرت امام حسین (ع) آن را روز عرفه (نهم ذی الحجه) در صحرای عرفات در کنار یاران خویش در بیرون از خیمه ها خوانده اند.
قرائت دعای عرفه که به مناجات امام حسین (ع) نیز شهرت دارد، از اعمال مهم شیعیان در روز عرفه است که پس از نماز ظهر و عصر تا غروب خوانده میشود و دارای بیش از 3200 کلمه است.
این دعا، دربردارنده آموزههای عرفانی و عقیدتی همچون خداشناسی، بیان صفات الهی، یادآوری نعمتهای خدا و حمد و سپاس خداوند بر آنها، تضرع به درگاه خداوند و اقرار به گناهان و توبه است.
دعای عرفه امام حسین(ع) از دعاهایی است که شیعیان در روز عرفه و در صحرای عرفات و دیگر مناطق جهان میخوانند.
دعای عرفه هر ساله در ایران در مراسمی با حضور میلیونها نفر در مناطق مختلفی از مساجد، دانشگاهها، امامزادگان (ع)، مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس و همچنین سفارتخانههای ایران در خارج از کشور برگزار می شود.