منا سرزمین پیکار و ایثار +فیلم
صبح روز قربان حاجیان خود را به سرزمین ایثار و آزمایش رسانده و پس از رمی جمرات و قربانی کردن و تقصیر و حلق چند شبی را بیتوته میکنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، امروز شنبه (27 خرداد) همزمان با عید قربان در عربستان و طلوع آفتاب حاجیان از سرزمین مشعر که شب قبل در آن بیتوته کرده بودند پیاده و سواره به منا رفتند. این منطقه در کنار مکه است و معانی مختلفی برای کلمه «منا» از جمله «آزمایش کردن»، «تقدیر و اندازه گرفتن» و «خون ریختن» استفاده شده است.
حاجیان که تا دیروز درعرفات بوده و دعای عرفه را با اشک و آه زمزمه کردند حالا امروز باید به سوی جمره کبری سنگ پرتاب و قربانی کنند.
یکی از اعمال حاجیان در روز عید قربان رمی جمره است که هفت سنگ ریزه را به جمره کبری پرتاب می کنند.
امام کاظم (ع) در این رابطه می فرماید: در این محل ابلیس در برابر حضرت ابراهیم(ع) مجسم شد و وسوسه کرد ولی حضرت با پرتاب سنگ او را از خود دور کرد. این عمل در تاریخ به عنوان یک قانون و سنت درآمده است.
دومین عمل واجب در روز عید قربان برای زائران خانه خدا قربانی کردن است عید قربان درس بزرگی به ما میدهد که حضرت ابراهیم در این روز فرزند خود را به قربانگاه برد و جشن گرفت. منا سرزمین آزمایش است.
زائرانی که در این آزمایشگاه چند شبانه روز بیتوته میکنند در برابر آزمایشات الهی چند دسته هستند.افرادی بی صبری می کنند و در مقابل گروهی با صبر و مقاومت حوادث را تحمل می نمایند. گروهی نیز همه تلخی ها را لطف خفی می دانند و با آغوش باز از ناملایمات استقبال میکنند.
منا سرزمین تحقق آرزوها و صبر و ایثاراست، حاجیان یکتاپرست پس از پیمودن مراحل متعدد حج، اکنون به این جا آمده اند تا به آرزوها و اهداف خود دست یابند و آرزوى بزرگ آن ها ترور شیطان بزرگ و سپس تثبیت ایمان کامل به خدا است.
سومین عمل حاجیان در روز عید قربان حلق(تراشیدن موی سر) یا تقصیر است به امید آن که گناهشان ریخته شد و از هرگونه پلیدى پاک و پاکیزه شدند. حاجیان سپس از لباس احرام خارج می شوند چرا که روز عید قربان روز اثبات رحمان، پس از نفى شیطان است.
حاجیان شب یازدهم و دوازدهم و برخی نیز شب سیزدهم را در منا بیتوته می کنند یعنی از غروب تا نصف شب در این سرزمین مقدس می مانند. سپس این کلاس و آزمایشگاه صحرایی را به تدریج ترک میکنند و رهسپار مکه میشوند تا دنباله اعمال حج را در مکه انجام دهند.