خطیب بعثه در منا:
استکبار، بزرگترین مانع رشد معنوی انسان است

خطیب بعثه مقام معظم رهبری درجمع زائران بیت‌الله الحرام در یادمان تکریم خادمان ضیوف‌الرحمن، شهدای منا، مسجد‌الحرام و شهدای خدمت، استکبار را بزرگترین مانع رشد معنوی انسان دانست و گفت: فامیل پیغمبر بودن هم به معنی بهره مند شدن از ایشان و تقرب به خدا نیست .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، یادمان تکریم خادمان ضیوف‌الرحمن، شهدای منا و مسجد‌الحرام و شهدای خدمت از سوی بعثه مقام معظم رهبری دوشنبه شب(شب ۱۲ ذی‌الحجه به وقت عربستان) با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی در سرزمین منا برگزار شد.


در این مراسم آیت‌الله سید هاشم حسینی‌بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جانشین سرپرست حجاج ایرانی در حج ۱۴۰۳، نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید، پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر، سیدعلی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت ، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و شماری از خانواده شهدا منا و زائران بیت‌الله الحرام حضور داشتند.




بنابراین گزارش، حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا مهدی‌ارفع سخنران این مراسم با اشاره به سختی‌ها و مشقت حج، اظهار داشت: امیرالمومنین حضرت علی (ع) پاسخ  و حکمت چند بعدی درباره سختی سفر حج بیان کرده‌اند. ایشان در خطبه ۱۹۲ نهج‌البلاغه به نام «قاصعه» که به استکبار اختصاص دارد این پاسخ را داده‌اند.


وی ادامه داد: بنا به فرمایش حضرت علی(ع) اگر کسی نسبت به خدا احساس بی‌نیازی کند و دچار استکبار شود بزرگترین مانع برای رشد او خواهد شد بنابراین باید مراقبت کنیم که حاجی شدن ما را دچار کبر و غرور نکند حتی ابلیس لعنت الله علیه که ۶ هزار سال عبادت داشت به خاطر نافرمانی از درگاه خداوند دور انداخته شد.


خطیب بعثه مقام معظم رهبری استکباررا بزرگترین مانع رشد معنوی انسان دانست و با اشاره به غرور سران قریش افزود: فامیل پیغمبر بودن هم به معنی بهره مند شدن از ایشان و تقرب به خدا نیست اگر استکبار داشته باشیم.



حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی ارفع با اشاره به شرایط اقلیمی و جغرافیایی مکه، تصریح کرد: هرجا در عبادت خداوند و در مسیر بندگی سختی بیشتر باشد پاداشش بیشتر است. آنچه که در شما به عنوان حاجی اتفاق افتاد شکسته شدن استکبار به عنوان بزرگترین سرطان معنوی است. شما هر جایگاهی داشته باشید «منیت» یا «منی و مایی»  را از شما گرفته است. سختی و دشواری‌های این سرزمین اگر با معرفت و توجه آمده باشید شما را به مرحله‌ای از رشد می‌رساند که سال‌ها طول می‌کشد تا به آن رسید.


وی با بیان اینکه نباید هنگام بازگشت به اوطان خویش به دنبال خودنمایی و‌ریا بود، افزود: ما باید مراقب باشیم توفیقی که معلوم نیست تا آخر عمر باردیگر نصیبمان بشود توسط ابلیس به استکبار تبدیل شود. شاخص پرهیز از استکبار هم این است که چقدر در مقابل خدا خشوع داریم و در برابر دیگران فروتن هستیم.


وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، به درگذشتگان از خادمان ضیوف الرحمن اشاره کرد و گفت: آنها افرادی بودند که مانند حضرت سجاد(ع) برای زائران بیت الله الحرام هنگام حج در گمنامی کار می کردند. در دوران دفاع مقدس نیز شهدایی از میدان مین عبور کردند و همچون شهدای عاشورا به مقام‌های بالایی رسیدند.این مراسم در ابتدا با اجرای همخوانی گروه تواشیح العباد از کاروان قرآنی نور آغاز شد و در پایان سید محمود علوی با نوحه‌اش حال و هوای زائران را به کربلا پیوند زد و فضا آکنده از یاد مظلومیت امام حسین (ع) و یارانش شد.