در دیدار سرپرست حجاج ایرانی با فرهیختگان اهل سنت مطرح شد؛
ارائه طرح ها و پیشنهادها برای بهبود خدمات رسانی به ضیوف الرحمان
طرح ها و پیشنهادهای فرهیختگان اهل سنت برای بهبود خدمات رسانی به ضیوف الرحمان در نشست صمیمی با نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در مکه ارائه شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، شماری از زائران فرهیخته اهل سنت با حضور در بعثه مقام معظم رهبری در مکه مکرمه طرح ها و پیشنهادهای خود را در ارتباط با بهبود خدماترسانی به زائران بیت الله الحرام ارائه کردند.
در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین هادی اکبری مدیریت امور اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری در سخنان کوتاهی با اشاره به اینکه نظرخواهی و رجوع به دیدگاه و نظرات دیگران از سفارشات مهم اسلام است، اظهار داشت: همواره آسیبشناسی و بررسی نقاط ضعف و قوت کارها باید در برنامهها در نظر گرفته شود و از افراد فرهیخته وتحصیلکرد توقع بیشتری میرود تا به اصلاح امور توجه داشته باشند.
در ادامه «عبدالحی میرزا علی» امام جمعه آق قلا و مدیر کل کتابخانههای گلستان، «شیخ اسعد نادری» استاد حوزه و دانشگاه، «محمد قلی ایری» نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، «امام محمد آقچه لی» ، «ام کلثوم رحیمی» و «محمد عظیم اسلام پناه» از زائران اهل سنت ضمن تشکر از برگزاری موفق عملیات حج، نکاتی را پیرامون خدمات رفاهی، تقریبی، ارتباط با مسلمانان سایر کشورها، احکام و مناسک، بازنگری استطاعت جسمی و معاینات پزشکی و مشکلات و کاستیهای در منا بیان کردند.
در ادامه این دیدار، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در سخنانی با اشاره به نقش و اهمیت برگزاری نشستهای هماندیشی، اظهار داشت: برگزاری این نشستها برای بهینه شدن برنامهها پاداش فراوان دارد که گویا به اندازه حج و عمره است.
سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه بر اساس این پیشنهادها برای سالهای بعد میتوان در راستای خدمت به ضیوف الرحمن برنامهریزی کرد، یادآور شد: ما در سرزمین دیگری به جز ایران هستیم، و در اظهار نظر و ارائه پیشنهاد باید چارچوبهای قانونی این کشور را رعایت کنیم، چرا که نمیتوانیم ایرانی فکر و اجرا بکنیم و آنچه را که امروزه انجام می شود بر اساس تجربیات گذشته است.
وی با اشاره به اینکه عربستان در خصوص نسبت کارگزاران به زائران سه درصد را در نظر گرفته است، اظهار داشت: البته در دهه های گذشته این نسبت حتی به ۱۳ درصد هم رسیده بود.
وی افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی گرایش به دین در جامعه افزایش یافت و در مورد تشرف به حج هم که یکی از ارکان اصلی دینداری است امروز نزدیک یک میلیون نفر در نوبت اعزام قرار دارند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: اکنون اعزام خادمان با کمترین سهم در مقایسه با دهه های گذشته انجام می شود و اگر بخواهیم خدمتگزاران بیشتری بیاوریم باید زائر حذف شود این درحالی است که ۹۰۰ هزار نفر همچنان در صف حج تمتع هستند و با چنین تصمیمی افراد در نوبت تشرف مدت انتظار و سنشان بالاتر میرود و استطاعت جسمی شان هم کمتر میشود.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به وضعیت نظافت در منا گفت: اگر کشور میزبان اجازه میداد هستند کسانی که آمادگی دارند انجام نظافت منا را بعهده بگیرند. البته برای این کار باید ویزای دیگری به جز ویزای حج یا سهمیه کارگزاران اختصاص یابد.
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب تنها رهبری است که مرجع تقلید هم است، گفت: عربستان امسال تمام آمد و شدهای ما با زائران سایر کشورها را قطع کرده است در حالیکه گفتگو با سایر مسلمانان از خواستههای زائران ما است.
وی با بیان اینکه کشور میزبان هم فرهیختگان بسیاری دارد ولی ما از ارتباط منع شده ایم، افزود: ما به قوانین و مقرارت وضع شده احترام میگذاریم ولی به این مسئله باید توجه کرد که مقام معظم رهبری در سایر کشورها مقلد دارند و نیاز است که به سؤالات فقهی آنها پاسخ داده شود.
این گزارش حاکیست، در این دیدار، عبدالاحد نورانی تابلو نقاشی فرزندش سهیل نورانی را به نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اهدا کرد.