مرگ 24 زائر ایرانی در عربستان؛ 66 زائر بدحال به ایران منتقل شدند

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر از جان باختن تعداد 24 زائر ایرانی حج تمتع در طول 46 روز گذشته در عربستان سعودی خبر داد و گفت که 66 زائر ایرانی نیز به دلیل وخامت شرایط جسمی‌ به کشور بازگردانده شده اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، دکتر «سیدعلی مرعشی» امروز شنبه در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر افزود: از شروع عملیات بهداشتی و درمانی هلال‌احمر در حج تمتع سال جاری در بیست و چهارم اردیبهشت گذشته تاکنون، تعداد یک میلیون و 106 هزار و 112 خدمت به زائران ارائه شده است.


وی این خدمات را شامل ویزیت عمومی و تخصصی، دارو و نسخه، خدمات پاراکلینیک، پرستاری، امداد و انتقال و دیگر اقدامات درمانی به حجاج بیان کرد.


رییس مرکز پزشکی حج و زیارت افزود: از این میزان، یک میلیون و 52 هزار و 245 خدمت در مکه و مشاعر مقدسه و 53 هزار و 867 خدمت در مدینه ارائه شده است.


وی یادآور شد: در حال حاضر 24 زائر ایرانی در بیمارستان هلال‌احمر  ایران در مکه و 23 زائر نیز در بیمارستان سعودی بستری هستند.


ایران امسال 87 هزار و 600 زائر به مناسک حج تمتع اعزام کرد که پس از انجام مناسک در دهه آخر خردادماه، روند بازگشت آنها به کشور از اول تیر آغاز شده است و تاکنون نزدیک به 30 هزار نفر از آنان به کشور بازگشته اند.


در حالی شمار تلفات ایران در حج به عدد 24 نفر رسیده که بسیاری از کشورها در حج امسال به دلیل گرمای هوا با تلفات بی سابقه ای روبرو بودند به گونه ای که طبق اعلام رسمی وزارت بهداشت عربستان، بیش از یک هزار و 300 نفر حاجی از کشورهای مختلف در طول مناسک حج جان خود را از دست دادند.


در این میان، کشورهایی نظیر مصر و اندونزی با 700 و 200 نفر فوتی و کشورهای کم جمعیتی نظیر اردن و تونس نیز هر کدام با حدود 50 مورد مرگ در میان حاجیان خود، بیشترین میزان تلفات را به ثبت رسانده اند.