تشریح فلسفه مشترک ارسال پیامبران الهی در محافل انس و معرفت مدینه
حجتالاسلام والمسلمین محمد میرزا محمدی، در محافل انس و معرفت مدینه منوره، فلسفه ارسال پیامبران الهی را نجات مردم و امتها از ظلم، شرک، جهل و گمراهی و دعوت آنها به یکتاپرستی و توحید دانست.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، محافل انس و معرفت ویژه زائران مدینه بعد از سوی بعثه مقام معظم رهبری در حال برگزاری است و در همین راستا، عصر و شامگاه دوشنبه (11 تیر) دو محفل در هتلهای «زوار العالمی» و «سبال پلاس» برگزار شد.
این محافل با تلاوت آیاتی از سوره مبارکه «انسان» آغاز شد و در ادامه حجتالاسلام والمسلمین میرزامحمدی، از خطیبان بعثه، در سخنانی در جمع زائران ایرانی با بیان اینکه پیامبران برای هدایت آمده اند، گفت: یکی از دستورات خداوند متعال به انبیای الهی این است که امتها را از ظلمت، شرک، شهوتپرستی، گمراهی، دنیاپرستی و پرستش غیرخدا به یکتاپرستی دعوت کنند.
وی افزود: همه انبیاء در طول عمر حیات خود دو وظیفه خطیر و مهم داشتهاند، نخست این که ما را به یکتاپرستی دعوت کنند و دوم این که ما را در برابر جریان طاغوت ، مبارز تمامعیار تربیت کنند.
این خطیب بعثه به آیه نخست سوره ابراهیم «کِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَیْکَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّور ـ کتابى است که آن را به سوى تو فرود آوردیم تا مردم را به اذن پروردگارشان از تاریکیها به سوى روشنایى بیرون آورى» اشاره کرد و گفت: خداوند متعال در این آیه خطاب به نبی مکرم اسلام میفرماید که قرآن را نازل کردیم تا مردم را از ظلمت، نادانی، جهل و تاریکی نجات دهید و به نور، هدایت و یکتاپرستی دعوت کنید.
وی در ادامه روزهای ماه ذیالحجه را مصداق ایام الله دانست و گفت: در روز 18 ذیالحجه واقعه عیدغدیرخم اتفاق افتاد که 110 نفر از صحابه پیامبر(ص) حدیث غدیر را نقل کردهاند. در روز 24 ذیالحجه نیز جریان مباهله میان پیامبر(ص) و مسیحیان نجران در مسجد «الاجابه» شهر مدینه روی داد و در نهایت آیه 61 سوره آل عمران که معروف به آیه مباهله است در شأن اهل بیت(ع) نازل شد.
حجتالاسلام میرزامحمدی اضافه کرد: یکی دیگر از مناسبتهای ماه ذیالحجه را بیست و پنجم ذیالحجه عنوان کرد که یادآور روزی است که حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) برای بهبود بیماری امام حسن و امام حسین(علیهما السلام) سه روز، روزه گرفتند و از قضا هر سه افطاری آن را به نیازمندان بخشیدند. در این روز سوره «هل اُتی» در شأن اهل بیت عصمت و طهارت نازل شد.
حجتالاسلام میرزامحمدی در پایان انس با کلامالله مجید و ارادت به اهل بیت(ع) را مهمترین توشه زیارت مدینه النبی(ص) دانست و از زائران خواست از فرصت باقیمانده در شهر پیامبر(ص) برای تلاوت بیشتر قرآن بهره ببرند.
مداحی و نوای دلنشین حاج مهدی سلحشور، از مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) پایانبخش این محافل نورانی بود که در مدح رسول گرامی اسلام و حضرت فاطمه(س) مدیحهسرایی کرد.
یادآوری میشود، شماری از برادران و خواهران اهل سنت نیز در محافل انس و معرفت حضور داشتند و از این مراسم فیض بردند.