با حضور مسئولان حج و زیارت برگزار شد؛
مراسم تجلیل از پیشکسوتان عرصه حج و زیارت در مکه
مراسم تجلیل از«پیشکسوتان عرصه حج و زیارت» با حضور نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی و رئیس سازمان حج و زیارت در مکه مکرمه برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، دراین مراسم از بیش از 40 نفر از پیشکسوتان عرصه حج و زیارت که دوره خدمت آنان به ضیوف الرحمان و زائران به پایان رسیده است، با اهدای لوح تقدیر و جوایزی قدردانی شد.
حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب امروز در جمع دهها تن از پیشکسوتان ، عوامل اجرایی و خادمان حج و زیارت درمکه ، خدمت به زائران بیتالله الحرام و عنوان خادم ضیوف الرحمان بودن را افتخاری دانست که باید به درگاه الهی شکرگزار بود.
وی گفت: از خدا بخواهیم توفیق دهد آنچه را در این سرزمین به ما عنایت کرده بتوانیم حفظ و نگهداری کنیم.
سرپرست حجاج ایرانی در این مراسم از خدمات، تلاشها و زحمات حاضران درطول عمر خویش در خدمت به ضیوف الرحمان تقدیر کرد و با اشاره به آیه 83 سوره قصص گفت: عاقبت ؛ نیک نامی و نیک فرجامی برای متقین است و سرای جاوید از آن کسانی است که دنبال برتری جویی در زمین و اهل فساد نبوده و نیستند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه فساد مراتب مختلفی دارد رژیم کودک کش اسرائیل و آمریکا را غرق در فساد و ظلم دانست و توهین های پیشکسوتان استکبار در مناظره ها به یکدیگر را یادآور شد.
وی به مصادیق اهل تقوی با استناد به روایت اشاره کرد و خطاب به حاضران گفت: شما با وجود تمام سختی ها به عشق خدمت به زائران خانه خدا به این سفر آمده اید و در میان شما حتی کسانی هستند که بعنوان زائرآمده اند و در خدمت دیگر حجاج هستند ؛ این افراد خوش عاقبت اند.
وی افزود: خوش عاقبتی به این است که انسان مشکلات زائر بیت الله الحرام را با خوش خدمتی از چهره اش بزداید.
حجتالاسلام والمسلمین نواب در ادامه به دو روایت از امام علی و امام کاظم (علیهما الاسلام) درباره احسان و خوش رفتاری و پرهیز از برخورد بد با دیگران اشاره و به حاضران توصیه کرد که برای هر روز حضور زائران در سرزمین وحی برنامه ریزی کنند تا از این سفر بیشترین بهره معنوی را ببرند.
سرپرست حجاج ایرانی تاکید کرد: خیلی مهم است که انسان کار را چگونه شروع کند اما خیلی مهم تر است که چگونه آن را خاتمه دهد. حقیقت خوشبختی آن است انسان به نحوی عمل کند که کار با نیک بختی پایان یابد.
وی سپس به فرازی از نهج البلاغه درباره حسن عاقبت و همچنین ماجرای زبیر پسر عمه پیامبر اشاره کرد و گفت: زبیر می توانست نامش جزو شهدای اسلام ثبت شود ولی عبدالله پسرش نگذاشت لذا انسان باید روی تربیت فرزندان خود نیز دقت و توجه کافی داشته باشد تا از این ناحیه ضربه پذیر نگردد.
حجتالاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه شما جوانی ، میانسالی و بخشی از بزرگسالی خود را در خدمت زائر و سازمان حج و زیارت بوده اید، افزود: شما بیش از این می توانید خدمت کنید، کارگروه هایی تشکیل داده و تجارب خود را مکتوب نمایید و به دیگران هم منتقل کنید. وی اضافه کرد: هر کجا که می توانید به زائر خدمت کنید و تا زمانی که امکان خدمت به دیگران وجود دارد، ادامه دهید.
در ادامه این همایش، سه تن از پیشکسوتان عرصه حج و زیارت به بیان خاطرات خود در طول دهها سال خدمت به زائران خانه خدا پرداختند و در ادامه آقای سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت طی سخنانی تجلیل از پیشکسوتان این عرصه و تکریم از آنها را ادامه راهشان دانست و نتیجه همدلی بین نسل قدیم ونسل جدید را حضور دهها تن از مدیران کاروان ها و مجموعه ها و عوامل در این مراسم عنوان کرد.
رئیس سازمان حج حضور جمعی از پیشکسوتان عرصه حج و زیارت بعنوان زائر و همراهی با کاروانها را در آرامش حج امسال موثر دانست و گفت: شما عاشقانه در مسیر خدمت به ضیوف الرحمان بودید، باید این حضور را مغتنم شمرد و در برنامه های مختلف از جمله خاطره گویی ، فرهنگی و اجرایی و همچنین انتقال تجربیات استفاده کرد.
وی خطاب به مدیران مجموعه و کاروان ها گفت: با همراهی پیشکسوتان حج فضا و شرایط دهه های قبل را با وضع موجود برای زائران تبیین کنید تا خدما ت درگذشته و خدماتی را که امروز ارائه می شود ارزیابی کنند و دریابند حج گذاری در جمهوری اسلامی ایران چه تحولات و پیشرفت هایی داشته است.
وی در پایان با ارائه آماری به اقدامات صورت گرفته در خصوص جوانگرایی در بدنه کارگزاری و مدیریت و نیروی سازمان حج و زیارت اشاره و تاکید کرد تا پایان عملیات حج خدمت به زائر فراموش نشود تا حج بدون آسیب ، روان و آرام پایان یابد و آخرین زائران هم به سلامت به کشور بازگردند.