پایان نامه «مبانی فقهی عملیات استشهادی و انتحاری از دیدگاه شیعه و وهابیت» در پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث بررسی شد

جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد با موضوع «مبانی فقهی عملیات استشهادی و انتحاری از دیدگاه شیعه و وهابیت» نوشته مونا سالاریان در پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن (ايكنا)، جلسه دفاع از پايان نامه دانشجو موناسالاريان، با موضوع «مباني فقهي عمليات استشهادي و انتحاري از ديدگاه شيعه و وهابيت» در پرديس تهران دانشگاه قرآن و حديث برگزار شد.
بر اساس اين گزارش، مونا سالاريان كه در مقطع كارشناسي ارشد رشته فقه و حقوق تحصيل مي كند، توانست با كسب رتبه عالي از پايان نامه خود دفاع كند. اين پايان نامه به راهنمايي حجت‌الاسلام‌ والمسلمين مرتضي چيت سازيان و داوري حجت‌الاسلام والمسلمين محمد رسايي و مهدي نظري برگزار شد.
نگارنده اين پايان‌نامه در بخش نخست به تشريح عمليات استشهادي به عنوان پديده‌اي نوظهور در مقابل دشمن با وسايل كشتار مدرن و جديد در مقايسه با گذشته پرداخته است.
اين گزارش مي‌افزايد: مونا سالاريان در بخش ديگري از پايان‌نامه خود به تبيين مباني فقهي اين عمليات در شيعه و ادله وهابيت براي جواز اين عمليات و همچنين به بررسي نظر و آراي علماي شيعه و وهابي در خصوص تفكيك مباني استشهاد و انتحار و آثار و پيامد آن پرداخته است.
گفتني است، مونا سالاريان، دانشجوي رشته فقه و حقوق مقطع كارشناسي ارشد موفق با كسب رتبه عالي در اين پايان‌نامه شد.
در بخشي از اين پايان‌نامه مي‌خوانيم: عمليات استشهادي به شكل امروزي پديده‌اي نوظهور در مقابل دشمن است كه با وسايل كشتار مدرن وجديد صورت مي‌گيرد كه در گذشته به اين نحو نبوده است. در اين عمليات اهداف عاليه‌اي چون ايثار و گذشت و فداكاري و جا‌ن‌فشاني براي رهايي از ظلم وستم دشمن وجود دارد، به گونه‌اي كه هر عقل و مكتبي بر اين اهداف صحه مي‌گذارد وآن را تأييد مي‌كند.
نگارنده با اشاره به ارزش‌هاي عمليات استشهادي، مي‌نويسد: علي‌رغم جنبه‌هاي مقاومتي و استقامتي مثبت و با ارزش اين عمليات در مقابل ظلم و تجاوز دشمن، شاهد اين هستيم كه در جوامع امروزي، علي‌الخصوص جوامع غربي  اين عمليات استشهادي را زير سئوال برده‌اند و به همين منظور باعث شده نسبت‌هايي ناروا به اسلام و مسلمين وارد كنند. از طرفي برخي مخالفان نيز با خلط بحث استشهاد با انتحار و خودكشي و ارائه  فتاوايي در خصوص حرمت اين حركت، به نوعي آب در آسياب دشمن ريخته‌اند.
به بيان نگارنده، اين تحقيق درصدد است كه مباني فقهي اين عمليات در شيعه و ادله‌اي كه وهابيت براي جواز اين عمليات مطرح كرده‌اند را بيان كند و به بررسي آراي علماي شيعه و وهابي در خصوص تفكيك مباني استشهاد و انتحار و نيز نظر آن‌ها درمورد شاخصه‌ها و تحليل و آثار و پيامد اين عمليات بپردازد تا ضمن پاك كردن اين عمليات ايثارگرانه، فداكارانه و شرافت‌مندانه از بسياري از تهمت‌ها و برچسب‌هاي ناروا، از دسيسه حربه اسلام عليه اسلام كه دشمنان دين و مذهب در صدد آن هستند، پرهيز شود.

 


| شناسه مطلب: 12286