هفتمین همایش بین‌المللی اربعین در دانشگاه علامه‌طباطبائی برگزار شد

هفتمین همایش بین‌المللی اربعین با شعار «اربعین؛ نقشه راه جهانی شدن فرهنگ حسینی» در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، هفتمین همایش بین‌المللی اربعین با شعار «اربعین؛ نقشه راه جهانی شدن فرهنگ حسینی» روز یکشنبه (8 مهر) با حضور حجت‌الاسلام سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و جمعی از پژوهشگران و صاحب نظران بین‌المللی از کشورهای مختلف اسلامی در دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه‌طباطبائی برگزار شد.


در ابتدای این همایش دکتر حسن ملکی، دبیر علمی هفتمین همایش بین‌المللی اربعین ضمن تسلیت شهادت سید جبهه مقاومت، دبیرکل حزب‌الله لبنان، گفت: سیدحسن نصرالله به تمام معنا حسینی بود. خیلی‌ها مطرح می‌کنند که حسینی هستند اما حسینی بودن یعنی سید حسن نصرالله و آنچه او انجام داد و محقق کرد.


وی با اشاره به اینکه برای این همایش سه پیش‌نشست برگزار شد که دو پیش‌نشست در ایران و یک پیش‌نشست در کربلا بود، صمیمانه از برگزاری پیش‌نشست کربلا با رونق علمی بالا قدردانی کرد و گفت: ۷۰ مقاله به این همایش ارسال شده است که امکان ارائه همه آن‌ها نبود و فقط ۹ مقاله انتخاب شد که در نشست‌ها ارائه می‌شود و سایر مقالات در مجموعه مقالات چاپ خواهد شد.



ملکی افزود: دبیرخانه دائمی همایش اربعین در دانشگاه علامه‌طباطبائی تشکیل می‌شود که کار مشترکی بین دانشگاه علامه‌طباطبائی و ستاد اربعین حسینی است.


حجت‌الاسلام والمسلمین نواب نیز در بخشی از این همایش شهادت سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله را تسلیت گفت و به بیان ویژگی های این شهید بزرگوار پرداخت.


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اظهار کرد: این شهید هم مزد جهاد را گرفت و هم با عزتمندی تمام زیست و مصداق حسینی بودن، حسینی زیستن و حسینی به ملاقات خدا رفتن بود.


وی همچنین به ظرفیت‌های  اربعین در بُعد تربیتی و الهیاتی اشاره کرد و وحدت و همگرایی در دفاع از حق را از جنبه‌های تربیتی اربعین برشمرد .


حجت‌الاسلام والمسلمین نواب افزود: از دیگر آموزه‌های تربیتی اربعین، حسینی ماندن با اکسیر عشق به قرآن و نماز است.



در بخش دیگری از هفتمین همایش بین‌المللی اربعین، سیدضیا رازی، عضو هئیت علمی دانشگاه کربلا با اشاره به تأثیر عمیق زیارت اربعین بر امت اسلامی گفت: فرهنگ خالصانه پذیرایی مردم عراق به فرهنگی برای سایر ملل تبدیل شده و بسیاری از مردم عراق یک سال پس‌انداز می‌کنند تا پذیرای زائران اربعین باشند.


وی افزود: اکنون به جایی رسیده‌ایم که موکب‌داران از کشورهای مختلف به عراق می‌آیند تا به زائران خدمت کنند که همه اینها به برکت امام حسین(ع) است. هر چند دلمان به درد آمده و اشکمان جاری است اما معتقدیم این خون‌ها به‌ویژه خون دبیر کل حزب‌الله لبنان راه را برای مقاومت هموار خواهد کرد. کمااینکه خون سید‌الشهداء این خاصیت را داشت و این غده سرطانی از بین خواهد رفت.


عضو هیئت علمی دانشگاه کربلا با تأکید بر اینکه شهادت در راه خدا، عادت اهل بیت(ع) است، گفت: این جمله معروف سیدالشهداء را به یاد بیاورید که فرمودند: «آن‌ها من را بین دو امر تسلیم شدن و زیر باز ذلت رفتن و یا در راه خدا کشته شدن مخیر کرده‌اند و هَیهَاتَ مِنَّا الذِّلَّة». باور دارم حضرت حجت به این امت نظر دارد و این امت در حال آماده شدن برای ظهور است.



در بخش دوم هفتمین همایش بین‌المللی اربعین که بعد از نماز ظهر و عصر برگزار شد، مقاله‌های برگزیده در دو پنل با عنوان «حوزه اعتقادی، تربیتی و اخلاقی اربعین» و «حوزه فرهنگی، اجتماعی و مدیریتی اربعین» ارائه شد. همچنین در حاشیه این همایش نمایشگاهی از عکس‌های پیاده‌روی اربعین حسینی برپا شد.