تاکید بر تحول در کیفیت غذای زائران عتبات/ در نشست مدیران حج و زیارت و مدیران آشپزخانه ها چه گذشت ؟

نشست هم اندیشی و آسیب شناسی حوزه تغذیه و تدارکات میان مدیران حج و زیارت و آشپزخانه های مرکزی عتبات عالیات برای ارتقای خدمات رسانی در این حوزه برگزار و راهکارهای کارشناسی مطرح و بررسی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج ؛ جلسه هم اندیشی و آسیب شناسی حوزه تغذیه و تدارکات به همت اداره کل اسکان ، تغذیه و تدارکات عتبات عالیات، با حضور مدیران آشپزخانه های مرکزی عتبات عالیات برگزار شد.


این نشست در دو بخش انجام گرفت که در بخش نخست آن حمید رضا محمدی معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت با اشاره به تشکیل کارگروهی در خصوص تغذیه و تدارکات به جهت خدمت رسانی هرچه بهتر به زائران گفت: برخی انتظارات از متولیان امر در رابطه با بحث تغذیه و تدارکات وجود دارد که شامل؛ شفافیت در خصوص ارائه آنالیز غذا و قیمت آن به زائران، رعایت کامل حق و حقوق زائران مطابق آنالیز و برنامه ریزی غذایی، تعامل سازنده مدیران آشپزخانه های مرکزی با مدیران آشپزخانه کشور میزبان، انتخاب نیروهای مجرب و توانمند که دارای تخصص هستند، توجه به استانداردهای پخت و ....می باشد.


وی با تاکید براینکه اهتمام به کیفیت تغذیه موجب ارتقای سطح رضایتمندی زائران می شود، گفت: مدیران می بایست از نزدیک در زمان سرو غذا در رستوران هتل ها حاضر شوند و از رضایت یا عدم رضایت و دغدغه های زائران در این حوزه مطلع گردند چراکه حوزه تغذیه و تدارکات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.



به گفته معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت ، برنامه غذایی مطابق ذائقه ملی و براساس نظرات کارشناسی تهیه می شود اما قرار بر ایستایی و یکنواخت بودن به صورت دائمی نیست بلکه می بایست پویایی و رضایت را بدنبال داشته باشد.حتی این برنامه غذایی می تواند به صورت فصلی و مطابق با گرم شدن یا سرد شدن دمای هوا تعیین شود.


وی بر تنوع ، کیفیت، رعایت اصول بهداشتی، رفع دغدغه ها بر سر راه طبخ و بهره مندی از نیروهای بادانش به جهت افزایش رضایت متقاضیان تاکید کرد.


محمدی با بیان اینکه موضوع تغذیه و طبخ در عتبات از سوی سازمان حج و زیارت و مدیران زحمتکش آشپزخانه ها به خوبی پیگیری می شود، گفت: قدردان زحمات شما نیروهای خدوم هستیم اما درعین حال افزایش کیفیت طبخ مطابق برنامه ریزی ها و تدابیر اندیشیده شده در کارگروه ذکر شده مورد توجه می باشد بنابراین انتظار داریم شرایط متفاوت و برتر را شاهد باشیم تا همه اقدامات منتج به رضایتمندی شود.



وی تاکید کرد: به نظارت ها ،ارزیابی ها و نظرات کارشناسی توجه داشته باشید و مطابق تدابیر اندیشیده شده پیش بروید چراکه یکی از مهمترین بخش ها، بخش تغذیه می باشد که امیدواریم زحمات صورت گرفته توشه آخرت خادمان باشد.


آقای مرتضی اسدزاده مدیرکل اسکان ، تغذیه و تدارکات عتبات عالیات سازمان حج و زیارت نیز در جمع مدیران آشپزخانه های مرکزی عتبات ضمن خداقوت به همه دست اندرکاران گفت: با توجه به حساسیت بسیار بالای موضوع تغذیه و تدارکات وبا توجه به سلیقه زائران و همچنین موضوعاتی نظیر بهداشت و امنیت غذایی برآن شدیم تا در برنامه ریزی ها بازنگری انجام دهیم.


وی افزود: دراین راستا از نظرات افزاد صاحب نظر و کارشناسان بسیار با دانش و با تجربه بهره مند شده ایم و این مهم در حال انجام است تا به یک جمع بندی نهایی دست یابیم و بی شک این جلسه هم اندیشی که با حضور شما عزیزان تشکیل شده است می تواند تاثیرات بسزایی دراین بازنگری ها داشته باشد.


در ادامه تنی چند از مدیران و دست اندرکاران حج و زیارت به تبادل نظر با مدیران آشپزخانه ها پرداختند و نظرات به جهت بهبود کیفیت خدمات و رفع آسیب ها مطرح شد.


در نوبت عصر این جلسه هم اندیشی نیز که با حضور آقای سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت برگزار شد، حاضران به بیان نقطه نظرات خود در خصوص تغذیه و تدارکات پرداخته و ضمن بیان نقاط ضعف به ارائه راهکارها و ایده های مختلف جهت بهینه شدن خدمات پرداختند.



پیشنهادات در خصوص ارزیابی نمرات آشپزها و مدیران، افزایش کیفیت ، تشویق مدیران کارآمد، بهره مندی از دستگاههای مطلوب همانند آشپزخانه های حج ، اهتمام به کیفیت کالاها واقلام تدارکاتی، توزیع به موقع غذا، بروز رسانی آشپزخانه ها و آموزش لازم به دست اندرکاران در خصوص طبخ به صورت یکسان، بهبود دستگاههای موجود در آشپزخانه ها و .... از مواردی بود که از سوی مدیران آشپزخانه های مرکزی عتبات مطرح و رئیس سازمان حج و زیارت ضمن استماع این سخنان، توصیه هایی را بیان کرد.


آقای حسینی ضمن تشکر از همه دست اندرکاران گفت: فراز و نشیب در این حوزه وجود داشته و دارد اما باید دقت و نظارت را افزون کرد و ضمن اینکه بروز رسانی تجهیزات و آموزش های لازم موجب کاهش اثرات منفی در طبخ غذا می شود.


در پایان این نشست هم اندیشی مدیران آشپزخانه های مرکزی عتبات و کارشناسان از اهتمام سازمان حج و زیارت به موضوع تغذیه و تدارکات که یکی از مهمترین بخش ها می باشد، تشکر کردند.