در قم برگزار شد؛

کرسی ترویجی «موانع تشکیل امت اسلامی»

کرسی ترویجی «موانع تشکیل امت اسلامی (تحلیلی بر بیانات مقام معظم رهبری)» به همت پژوهشکده حج و زیارت و با همکاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در قم برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، کرسی ترویجی «موانع تشکیل امت اسلامی (تحلیلی بر بیانات مقام معظم رهبری)» به همت پژوهشکده حج و زیارت و با همکاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در قم برگزار شد.


این نشست با ارائه حجت الاسلام دکتر علی اکبر عالمیان مدیر گروه تاریخ و سیره پژوهشکده حج و زیارت و نقد حجت الاسلام دکتر محمد ملک زاده، عضو هیات علمی گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و با مدیریت حجت الاسلام دکتر محمدسعید نجاتی برگزار شد.
حجت الاسلام عالمیان، امت اسلامی را از دیدگاه رهبر معظم انقلاب مجموعه اى از انسانهایی دانست که از علم، اخلاق، حکمت، روابط صحیح و عدالت بهره مند است که نتیجه آن، رسیدن به اوج تکامل انسانی با استعداد فطری بشر است.


وی سپس به مراحل چهارگانه تشکیل امت اسلامی از دیدگاه رهبر انقلاب پرداخت و خاطر نشان کرد: از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی تشکیل امت اسلامی مراحل چهار گانه‌ای را طی کرده است.
مرحله اول؛ مرحله پایه گذاری است که شامل مبارزات سیزده‌ساله‌ مکّه می‌شود.
مرحله دوم، مرحله کلید خوردن و نقطه شروع عملی است که به اعتقاد ایشان، با هجرت از مکه به مدینه کلید خورد.
مرحله سوم؛ مرحله ادامه مسیر است که با سختی‌ها و دشواری‌ها و گرسنگی‌ها و سختی‌ها ادامه پیدا کرد.
و مرحله چهارم، مرحله تحکیم و پایداری است که با مجاهدتها، مبارزه‌ها و فداکاری‌ها این مهم اتفاق افتاد.


دکتر عالمیان در ادامه به موانع تحقق امت اسلامی در زمان حاضر با توجه به دیدگاه‌های مقام معظم رهبری اشاره کرد و با تقسیم بندی آن به موانع بیرونی و درونی، به تبیین و تحلیل این موانع پرداخت.


وی مهم ترین موانع بیرونی را تلاش دشمنان دنیای اسلام برای ممانعت از اتّحاد و انسجام مسلمانان با استفاده از تمامی ابزار و امکانات در دسترس خود، نقشه کاربردی دشمنان برای تحریک گسلهای مذهبی درون دنیای اسلام و همین طور سیاست جهانی سازی غربی ها، ذکر کرد و در تبیین و تحلیل موانع درونی تشکیل امت اسلامی ازمنظر رهبر معظم انقلاب به سه عامل، ناهماهنگی و ناهمگنی مسلمانان با هم، تفرقه و چند دستگی بین مسلمانان و همین طور وجود گسل های اعتقادی و دینی( فرقه گرایی افراطی و دامن زدن به اختلافات درونی نظیرسلفی گری، وهابی گری و.....) اشاره کرده و به بیان ابعاد این موانع از منظر رهبری انقلاب پرداخت.


در ادامه این کرسی علمی حجت الاسلام ملک زاده به ارزیابی و نقد دیدگاه های ارائه دهنده پرداخت و مواردی نظیر، کمرنگ بودن دیدگاه های رهبر انقلاب در ارائه کرسی، کامل نبودن تبیین مسئله و مفاهیم، وجود مولفه هایی افزون بر مولفه های ذکر شده و عدم اشاره به این مولفه ها را از مهم ترین موراد قابل نقد ذکر کرد.