آخرین برنامه ریزی ها و اقدامات اجرایی حج تمتع 1404/جزئیات حضور معاون حج و عمره در عربستان
معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت به تبیین اقدامات صورت گرفته در سفر اخیر خود به عربستان پرداخت .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج؛ آقای غلامرضا رضایی به سفر اخیر خود به عربستان اشاره کرد و گفت: کمیسیونی متشکل از مسئولان برخی ادارات کل سازمان حج و بعثه مقام معظم رهبری به جهت انجام هماهنگی های لازم برای خدمات مورد نیاز حجاج به خصوص در بخش اسکان که یکی از مهمترین اقدامات اجرایی می باشد به کشور عربستان سفر کرد تا بعد از مذاکرات با طرفهای عربستانی مقدمات لازم برای اجاره هتل ها را مهیا کنند.
وی افزود: روند مذاکرات با صاحبان هتل ها در شرایط رقابتی پیچیده بین نمایندگان کشورهای مختلف انجام گرفت و بازدید از هتل ها نیز صورت پذیرفت که در همین رابطه اجاره اغلب هتل های مکه مکرمه نهایی و قراردادها امضا شد.
معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت گفت: در خصوص اجاره هتل ها نیز تمامی نکات آسیب شناسی سالهای گذشته مدنظر قرار گرفته و سعی شده است از مقرون به صرفه ترین ظرفیت های موجود استفاده شود.
به گفته رضایی، با توجه به اینکه مدت اقامت حجاج ایرانی در مکه مکرمه نسبت به مدینه منوره طولانی تر می باشد، سعی شده است هتل هایی با امکانات رفاهی مناسب تر اجاره شود.
وی درخصوص هتل های مدینه منوره به نسبت هتل های مکه مکرمه گفت: شرایط هتل های مدینه به دلیل عدم پایان نیافتن طرح توسعه در این شهر با هتل های مکه متفاوت است و می بایست از ظرفیت موجود ، استفاده نماییم.
آقای رضایی با بیان اینکه ظرفیت و تعداد هتل های مدینه نسبت به حضور زائران کشورهای حاضر در موسم محدود است و پاسخگوی نیازها نیست، گفت: مسئولان برنامه ریزی حج کشورهای مختلف، مدت اقامت کوتاه تری را برای حجاج خود در این شهر برنامه ریزی می کنند که به عنوان مثال اغلب کشورها 2 تا 4 روز در شهر پیامبر(ص) اقامت دارند اما تلاش شده است اسکان زائران کشورمان در مدینه النبی از 5 شب کمتر نشود.
آقای رضایی ادامه داد: بازدید از هتل های مدینه منوره نیز انجام وبا مالکان آنها گفتگو شد که اجاره این هتل ها نیز منوط به تنظیم جداول پروازی و تعیین زمانبندی پروازها و اخذ مجوزهای لازم در این حوزه است و بعد از مشخص شدن و تعیین تکلیف این مهم، اجاره هتل ها نیز به سرعت انجام می شود.
وی افزود: در این مرحله سایر خدمات اجرایی مربوط به زائران حج تمتع آتی نیز مورد توجه و بررسی قرار گرفت و گفتگوهای لازم در رابطه با آشپزخانه های مرکزی و همچنین حمل و نقل و مشاعر مقدسه هم در دستور کار بود.
معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت تصریح کرد: در این سفر هیئت مذکور از روند خدمات رسانی به زائران عمره نیز به صورت میدانی بازدید و دستور لازم را برای اهتمام در خدمات رسانی مطلوب صادر کرد ؛ زائران عمره مفرده نیز رضایتمندی خود را از خدمات اجرایی و فرهنگی اعلام داشتند.
وی اظهار کرد: بحمدالله سفرهای عمره مفرده از 16 ایستگاه پروازی در حال انجام است و حتی بعد از فراهم شدن شرایط اجرایی، بدنبال افزایش ظرفیت اعزام در ماههای آتی هستیم.
گفتنی است در سفرهای عمره مفرده تاکنون بیش از 45 هزار نفر از استانهای مختلف کشورمان و براساس اولویت ها عازم سرزمین وحی شده اند؛ در حال حاضر نیز تعداد زائران حاضر در مکه و مدینه حدود 10 هزار نفر می باشد.
زائران عمره کشورمان 5 روز در مدینه و 5 روز در مکه مکرمه حضور دارند.