سخنگوی دیوان کیفری بینالمللی خواستار اجرای دستورات بازداشت این دیوان شد
فادی عبدالله، سخنگوی دیوان کیفری بینالمللی (ICC)، با تأکید بر این که احکام بازداشت صادرشده علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق برای همیشه معتبر است، از کشورهای اتحادیه اروپا خواست تا به این دستورات پایبند باشند.
به گزارش خبرگزاری ها، فادی عبدالله سخنگوی دیوان کیفری بینالمللی (ICC) در بروکسل، درباره احکام بازداشت صادرشده توسط دیوان کیفری بینالمللی علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق و واکنش کشورهای عضو اتحادیه اروپا به این احکام و تصمیمات دیوان با تأکید بر این که تمامی مسائل مربوط به دیوان کیفری بینالمللی باید از منظر قانونی بررسی شوند، گفت: ما نمیتوانیم هیچ موضوع سیاسی را مدنظر قرار دهیم. بهعنوان یک نهاد قضایی، به تفسیرهای سیاسی نیز پاسخ نمیدهیم. بنابراین، کار دیوان مبتنی بر شواهد موجود و قوانین قابلاجرا است.
وی با اشاره به این که رابطه میان دیوان کیفری بینالمللی و کشورهای عضو بر اساس تعهدات قانونی مدیریت میشود، افزود: کشورهایی که به اساسنامه رم پیوستهاند، تعهد قانونی برای همکاری با دیوان، از جمله اجرای احکام بازداشت و دیگر تصمیمات را بر اساس بخش ۹ اساسنامه رم پذیرفتهاند.
عبدالله با بیان این که کشورهایی که اعلام کردهاند از اجرای این احکام خودداری میکنند، باید از یک رویه مشخص پیروی کنند، ادامه داد: اگر کشورها معتقد باشند که سؤالات یا شرایط خاصی مانع از اجرای تصمیمات مشخصی میشود، باید این موضوع را به اطلاع قضات دیوان برسانند. سپس قضات در این مورد تصمیم خواهند گرفت. اگر به تصمیمات قضات احترام گذاشته نشود و همکاری صورت نگیرد، قضات دیوان این موضوع را به مجمع کشورهای عضو ارجاع خواهند داد. پس از آن، مجمع درباره اقدام مناسب در رابطه با نقض اساسنامه رم تصمیمگیری خواهد کرد. زیرا خود دیوان برای محاکمه کشورها طراحی نشده است و فقط میتواند افراد را محاکمه کند. به همین دلیل، نمیتوانیم علیه کشورها تحریم اعمال کنیم.
وی با خطاب قرار دادن کشورهای اتحادیه اروپا، گفت: من معتقدم کشورهای عضو اتحادیه اروپا که طرف اساسنامه رم هستند، همچنان به حمایت از دیوان، همکاری با آن و انجام تعهدات خود بر اساس اساسنامه ادامه خواهند داد.
سخنگوی دیوان کیفری بینالمللی (ICC) در ارزیابی خود درباره سرنوشت احکام بازداشت گفت: این احکام برای همیشه معتبر هستند. محدودیت زمانی برای آنها وجود ندارد، مگر آن که دلیل قانونی معتبری وجود داشته باشد، در غیر این صورت نمیتوان آنها را لغو کرد. درست است که این احتمال وجود دارد که این احکام در برهههایی اجرا نشوند، اما معتقدیم دیوان به هدف خود برای برقراری عدالت برای قربانیان ادامه خواهد داد.
اتهامات جاسوسی سرویس اطلاعاتی اسرائیل علیه دیوان کیفری بینالمللی
عبدالله در رابطه با اتهامات مربوط به جاسوسی سرویس اطلاعاتی اسرائیل علیه دیوان کیفری بینالمللی گفت: من از این اتهامات آگاه هستم؛ اما تصمیمگیری درباره این که آیا تحقیقاتی در این زمینه انجام شود یا خیر، در حوزه صلاحیت دادستان دیوان است و نمیتوانم از طرف وی صحبت کنم.
وی با اشاره به این که در صورت اثبات این اتهامات، دادستان دیوان ممکن است طبق ماده ۷۰ اساسنامه رم که اجازه اقدام علیه افرادی که در چنین فعالیتهایی مشارکت داشتهاند را بدهد، تصمیمگیری کند، افزود: این یک احتمال قانونی است، اما این که آیا این ماده اجرا شود یا خیر در حوزه صلاحیت دادستان است.